Administrativ assistent / Budget – och skuldrådgivare 13 visningar

Den här jobbannonsen har hämtats från Arbetsförmedlingen.

Natursköna Arvidsjaur ligger mitt i landskapet Lappland ca. 90 mil norr om Stockholm och 11 mil söder om polcirkeln. Här är det nära till allt, både inom kommunen och ut i världen. Med ett brett utbud av fritidsaktiviteter och naturen inpå knuten är Arvidsjaur en plats där det är enkelt att trivas. Näringslivet kännetecknas av besöksnäring och handel, träförädling, biltestverksamheter och offentlig sektor.

Socialtjänstens Individ- och familjeomsorg söker Dig som är intresserad av att arbeta med administrativa arbetsuppgifter, vardagsekonomi och digitalisering, på en arbetsplats där vi möter människor som på olika sätt är i behov av stöd och hjälp.

ARBETSUPPGIFTER

Du kommer att arbeta för en fortsatt digitalisering av socialtjänsten och vara lokal delprojektledare inför kommande upphandling av ett nytt länsgemensamt verksamhetssystem. Du kommer att, tillsammans med en kollega, vara enhetens systemadministratör och även ansvara för vår hemsida.

Som kommunens Budget- och skuldrådgivare kommer Du att få grundutbildning för att kunna ge rådgivning och stöd i vardagsekonomiska frågor och bistå enskilda vid ansökan om skuldsanering. Tillsammans, och i nära samarbete, med Resurscentrum kommer Du att jobba aktivt i projekt MoA, för att motivera och aktivera unga vuxna som saknar egen försörjning och riskerar att bli skuldsatta.

I Ditt arbete som administrativ assistent ingår viss ekonomihantering, att handlägga dödsboanmälningar, att ta fram underlag och sammanställa statistik. Du kommer att ta emot förfrågningar, lämna information om och vara behjälplig vid ansökan om försörjningsstöd, förbereda enklare handläggning av ekonomiskt bistånd, inhämta och kontrollera lämnade uppgifter, föra lättare dokumentation, boka tider för besök hos socialsekreterare och boka tolk med mera.

KVALIFIKATIONER

För att Du på ett bra sätt ska kunna möta och ge stöd till människor med olika grad av utsatthet/svårigheter behöver Du ha både livserfarenhet och arbetslivserfarenhet. Du har gymnasial utbildning (ekonomi- eller samhällsprogrammet)och gärna eftergymnasial utbildning. Goda kunskaper i Office är ett måste och vi ser gärna att du har erfarenhet av att arbeta i vårt verksamhetssystem Treserva. Du har goda kunskaper i hur samhället är uppbyggt och fungerar för att kunna ge råd och hänvisa människor rätt inom kommunens verksamheter, till andra myndigheter och övriga samhällsfunktioner. Du bör ha kännedom om socialtjänstens olika verksamhetsområden. Du måste vara framåt och kunna arbeta självständigt, även under pressade situationer. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

ÖVRIGT

Anställningstiden gäller tillsvidare. Tillsättning kommer att ske så snart som möjligt.
Vid arbete inom socialtjänstens område ska utdrag ur Rikspolisstyrelsen brotts- och misstankeregister lämnas.

Antal tjänster

1

Adress

Arvidsjaurs kommun, Storgatan 13, 93381 ARVIDSJAUR

Tillåt ansökningar via Eljesters webbsystem?

Nej

Detaljer


Antal tjänster: 1
Län/Ort:
Adress: Arvidsjaurs kommun, Storgatan 13, 93381 ARVIDSJAUR
Senaste dag: 2019-04-23
AMS-ID: 8225835

Flera detaljer finns på ams.se.

Eljester Jobb

Eljester Jobb är en del av Eljester AB, som ingår i företagsgruppen Resultatfabriken. Läs mer om Eljester

Integritet och cookies | Användarvillkor

Idéer och förslag?

Tycker du att vi ska hämta jobb från fler än Arbetsförmedlingen, eller har du andra förslag om hur vi kan bli bättre? Mejla jobb@eljester.se och berätta mer.