Behandlare till Biståndsenheten 2 visningar

Den här jobbannonsen har hämtats från Arbetsförmedlingen.

Jokkmokk är en turist- och besöksnäringskommun vid polcirkeln i hjärtat av Lappland. Att arbeta, bo och leva i det norrbottniska inlandet innebär i hög grad att Du aktivt kan utveckla en livsstil som till stor del bygger på trygghet och en verklig upplevelse av orörd natur. I Jokkmokk har Du genuina möjligheter att på ett naturligt och enkelt sätt vidareutveckla Ditt intresse för friluftslivet såsom fiske, jakt, vandring, skoter, skidor m.m. i en fjällnära och rofylld miljö, såväl sommar som vinter.

Jokkmokks kommun söker nu en person som skall arbeta som behandlare vid biståndsenheten som är en del av socialtjänstens verksamhet. Biståndsenheten består idag av 14 handläggare som arbetar med att ge och erbjuda stöd och omsorg till barn, familjer, unga och vuxna som bor eller befinner sig i kommunen där brukarens behov är i fokus. Vi strävar efter att hålla hög kvalitet i våra behandlingsinsatser. På enheten arbetar totalt 16 personer med olika ansvarsområden och inriktningar. Vi har ett nära samarbete inom enheten och kan erbjuda dig ett varierande, utmanande och meningsfullt arbete med goda utvecklingsmöjligheter och möjlighet till kunskapspåfyllnad.

ARBETSUPPGIFTER

Öppenvården i Jokkmokk är i utveckling och vi söker nu en behandlare. Du kommer att arbeta inom öppenvården som är en del av biståndsenheten. Du arbetar på uppdrag från socialsekreterare inom som utreder och fattar beslut om insatser samt formulerar uppdrag som skickas till behandlaren. Arbetet innebär att utföra behandlande insatser riktade mot familjer, barn och unga samt vuxna såväl individuellt som i grupp samt stödja och motivera till förändring. Vi använder oss av evidensbaserade metoder och anpassar dem efter individens behov och förutsättningar. Du ansvarar för att regelbundet dokumentera i journalsystem, upprätta genomförandeplaner samt göra uppföljningar. I behandlarrollen arbetar du även med förebyggande insatser där vi arbetar brett och mycket flexibelt. Du kommer att delta i verksamhetens möten som APT, veckomöten, planeringsdagar samt delta i grupphandledning. Vi erbjuder dig ett omväxlande och spännande arbete där du har möjlighet att påverka innehållet. Du deltar tillsammans med övrig personal i verksamhetsplanering och uppföljning samt att metodutveckla öppenvården utifrån beställarnas behov och socialstyrelsens nationella riktlinjer.

KVALIFIKATIONER

Vi söker dig som vill arbeta med förändringsarbete. Du ska ha kunskap och erfarenhet av att arbeta med personer med människor i behov av stöd samt ett genuint intresse för motivations- och förändringsarbete. Du kan vara utbildad behandlingsassistent, socialpedagog, socionom, beteendevetare eller motsvarande. Vidareutbildning i case management, MI eller andra för målgruppen relevanta metoder samt kunskap om socialtjänstens verksamhet är meriterande. Vi kommer lägga stor vikt vid följande kompetenser: Du är trygg, stabil och har självinsikt. Du är serviceinriktad, strukturerad och tar ansvar för dina arbetsuppgifter och driver processer framåt. Du har god samarbetsförmåga och har god förståelse för hur människor tar till sig kunskap och människors olika förutsättningar. Du har dessutom en kulturell medvetenhet och ett normkritiskt förhållningssätt.
B körkort är ett krav. Arbetstid: Dagtid Måndag-Fredag, viss helg/kvällstjänstgöring kan förekomma.

ÖVRIGT

Jokkmokks kommun eftersträvar jämn könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald i vår verksamhet. Kunskaper i samiska språket och den samiska kulturen ses som en tillgång. Vår värdegrund syftar till att ange de värderingar som ska genomsyra all verksamhet i Jokkmokks kommun där våra ledord är respekt, lika värde, ansvar, mod, engagemang och kompetens.

Antal tjänster

1

Adress

Jokkmokks kommun socialtjänsten, Västratorggatan 11, 96285 JOKKMOKK

Tillåt ansökningar via Eljesters webbsystem?

Nej

Detaljer


Antal tjänster: 1
Län/Ort:
Adress: Jokkmokks kommun socialtjänsten, Västratorggatan 11, 96285 JOKKMOKK
Senaste dag: 2018-05-11
AMS-ID: 7668733

Flera detaljer finns på ams.se.

Eljester Jobb

Eljester Jobb är en del av Eljester AB, som ingår i företagsgruppen Resultatfabriken. Läs mer om Eljester

Integritet och cookies | Användarvillkor

Idéer och förslag?

Tycker du att vi ska hämta jobb från fler än Arbetsförmedlingen, eller har du andra förslag om hur vi kan bli bättre? Mejla jobb@eljester.se och berätta mer.