Behandlingsassistenter till enheten i Kalix 5 visningar

Den här jobbannonsen har hämtats från Arbetsförmedlingen.

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på särskilda ungdomshem och LVM- hem över hela landet. SiS verkställer även sluten ungdomsvård och finansierar forskning för att utveckla vården och behandlingen. I klartext är det vårt uppdrag att vända liv som präglats av utanförskap, missbruk och psykosociala problem. Därför spelar SiS en avgörande roll i vårdkedjan och ger hopp i svåra situationer. Att skapa den livsviktiga förändringen och möjligheten är inget vanligt jobb. Därför blir ditt arbetsliv på SiS en resa i personlig utveckling och din vardag en tuff och spännande utmaning på alla professionella plan.

SiS ungdomshem Johannisberg har verksamhet i Kalix och i Boden (enhet Sävastgården).
Avdelningarna i Kalix tar emot icke skolpliktiga pojkar med psykosocial problematik samt kriminalitet och missbruk.

ARBETSUPPGIFTER

Nu söker vi behandlingsassistenter för tillsvidareanställning på SiS ungdomshem Johannisberg som är placerad i Kalix. Verksamheten tar på socialtjänstens uppdrag emot pojkar i åldrarna 16-21 år som är i akut behov av vård, samt verkställer sluten ungdomsvård. I arbetet som behandlingsassistent ingår planering, behandling och uppföljning i behandlingsarbetet
för de unga. Det kan komma att ingå i tjänsten att fungera som kontaktperson åt en eller flera ungdomar. Övriga uppgifter är bland annat dokumentation, externa kontakter och praktisk färdighetsträning på avdelningen tillsammans med ungdomarna.

KVALIFIKATIONER

Vårt grundläggande krav är fullständig gymnasial utbildning och två års eftergymnasial utbildning inom adekvat område. Det är meriterande om du har examen från eftergymnasial utbildning vid folkhögskola eller yrkeshögskola (KY/YH) med inriktning mot socialt/pedagogiskt behandlingsarbete eller examen från högskola med motsvarande inriktning. Meriterande är även utbildning inom MI (Motiverande samtal) och/eller ART (Aggression replacement training) samt högskolepoäng inom beteendevetenskap. Vi strävar efter en personalgrupp med olika kompetenser inom behandlingsarbete. Vi ser också att du är en trygg vuxen förebild för våra ungdomar som arbetar utifrån myndighetens riktlinjer. Du har B-körkort, då arbetet kan innefatta resor utanför institutionen. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Arbetslivserfarenhet från liknande yrken är ett krav. Meriterande med erfarenhet från arbete inom socialtjänst eller psykiatri. Vi strävar efter en personalgrupp med olika kompetenser inom behandlingsarbete.

ÖVRIGT

SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande.

Inför rekryteringsarbetet har Statens institutionsstyrelse tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Antal tjänster

1

Adress

Statens institutionsstyrelse, SiS ungdomshem Johannisberg i Kalix, Johannisbergsvägen 25, 95251 KALIX

Tillåt ansökningar via Eljesters webbsystem?

Nej

Detaljer


Antal tjänster: 1
Län/Ort:
Adress: Statens institutionsstyrelse, SiS ungdomshem Johannisberg i Kalix, Johannisbergsvägen 25, 95251 KALIX
Senaste dag: 2019-01-20
AMS-ID: 8074716

Flera detaljer finns på ams.se.

Eljester Jobb

Eljester Jobb är en del av Eljester AB, som ingår i företagsgruppen Resultatfabriken. Läs mer om Eljester

Integritet och cookies | Användarvillkor

Idéer och förslag?

Tycker du att vi ska hämta jobb från fler än Arbetsförmedlingen, eller har du andra förslag om hur vi kan bli bättre? Mejla jobb@eljester.se och berätta mer.