Brandingenjör / Brandinspektör 2 visningar

Den här jobbannonsen har hämtats från Arbetsförmedlingen.

En arktisk småstad i världsklass.
Gnistrande vinter, ljusa sommarnätter, tio minuter till allt. Gällivare ligger vackert inbäddat i ett enastående landskap 10 mil norr om polcirkeln. I kommunen bor 18 000 människor med närhet till arbete, service och natur. Här finns länsdelssjukhus, väl utbyggd barnomsorg, bra skolor, ett rikt föreningsliv och varierat kulturutbud. Vildmarken ger stora möjligheter till fritid och upplevelser utöver det vanliga, året runt. Från norrbottenskusten till Gällivare tar det ett par timmar med tåg eller bil och lite drygt det från Stockholm med dagliga flygförbindelser.
Här finns en differentierad företagsamhet med gruvnäring av världsklass som huvudsaklig basnäring. Just nu bygger vi nya Gällivare i takt med att områden i Malmberget avvecklas. Tidernas största samhällsomvandling till följd av gruvnäringens fortsatta expansion. 250 000 nya kvadratmeter av bostäder, kommunala verksamheter och kommersiella lokaler ska byggas under de närmaste 15 åren.

Verksamhetsbeskrivning

Gällivare räddningstjänst består av en heltidsstation med fyra skiftlag, insatsledare, brandingenjörer och räddningschef. I kommunen finns också fyra räddningsvärn samt en avtalssluten industribrandkår. Organisatoriskt finns räddningstjänsten inom Miljö-, bygg- och räddningsförvaltningen. Gällivare räddningstjänst genomgår ett stort generationsskifte och det finns goda möjligheter att vara med och påverka för en modern räddningstjänst.

Inom normal insatstid finns verksamheter som saknar motsvarighet i Sverige. Här finns världens nästa största järnmalmsgruva och en av Europas största koppardagbrott. I kommunen finns även flera dammar och kraftverk, bland annat Suorvadammen. Det finns även ett flertal anläggningar inom Gällivare kommunen som innefattas av 2 kap 4§ LSO och SEVESO-lagstiftningen.

Verksamheterna är i drift dygnet runt, året runt och har då stora behov av kringverksamheter som fungerar exempelvis sprängämnesfabriker. Riskbilden inom kommunen liknar därför ingen annan och detta tillsammans med den stora samhällsomvandlingen blir arbetet hos Räddningstjänsten en spännande uppgift.

Arbetsuppgifter

På räddningstjänsten arbetar du med ett fokus att skapa trygghet och säkerhet för medborgarna. I arbetsuppgifterna ingår bland annat riskanalyser, insatsplaner, brandskydd i byggprocessen, tillstånd och tillsyn brandfarlig och explosiv vara samt tillsyn av farlig verksamhet. Du kommer att ingå i ledningsgruppen och det finns möjligheter att även kunna verka i en operativ roll.

Samverkan inom kommunkoncernen men även i den länssamverkan som finns bland räddningstjänsterna i Norr- och Västerbotten utgör en viktig del för att driva verksamheten framåt. Om du med tiden passar in i rollen som Inre befäl kommer du att få verka som räddningsledare för närmare en femtedel av Sverige

Kvalifikationer

Din utbildning är brandingenjör med RUB eller har annan svensk eller utländsk utbildning som arbetsgivaren anser relevant. Meriterande är erfarenhet av tillsyn inom området. Vi tror också att du är flexibel och har förmågan att växla mellan ett strategiskt och ett operativt perspektiv. I och med att du samverkar med många personer, både inom och utom kommunen, är det viktigt att du har god samarbetsförmåga.

Arbetstid/Varaktighet
100 % tillsvidareanställning. Grunden för tjänsten är dagtidstjänstgöring, vid behov ingår skifttjänstgöring som Styrkebefäl/Yttre befäl. Provanställning kan komma att tillämpas.

Tillträde Enligt överenskommelse.

Ansökan

Vi tar endast emot ansökan via: www.hrsupporten.se/gellivare.php
Till din ansökan vill vi ha med en CV. Vid anmodan lämnas originalhandlingar.

Vi har valt våra rekryteringskanaler och önskar ingen rekryteringshjälp.

Antal tjänster

1

Adress

Gällivare kommun, Tingshusgatan 8-10, 98281 GÄLLIVARE

Tillåt ansökningar via Eljesters webbsystem?

Nej

Detaljer


Antal tjänster: 1
Län/Ort:
Adress: Gällivare kommun, Tingshusgatan 8-10, 98281 GÄLLIVARE
Senaste dag: 2019-01-07
AMS-ID: 8053374

Flera detaljer finns på ams.se.

Eljester Jobb

Eljester Jobb är en del av Eljester AB, som ingår i företagsgruppen Resultatfabriken. Läs mer om Eljester

Integritet och cookies | Användarvillkor

Idéer och förslag?

Tycker du att vi ska hämta jobb från fler än Arbetsförmedlingen, eller har du andra förslag om hur vi kan bli bättre? Mejla jobb@eljester.se och berätta mer.