Doktorandtjänst i Drift och Underhållsteknik med inriktning eMaintenance 56 visningar

Den här jobbannonsen har hämtats från Arbetsförmedlingen.

Drift och underhållsteknik är ett snabbt växande forskningsområde och har en betydande roll för industrin över hela världen. Vi har nu behov av en doktorand inom eMaintenance med inriktning på gruvindustrin. För många branscher är underhållskostnader en av de största kostnaderna inom verksamheten. Effektivt underhåll kan generera intäkter för industrin genom bättre anläggnings utnyttjande och högre tillgänglighet. Genom väl planerat underhåll, kan externa och interna operativa risker också styras och minimeras. En förutsättning för att säkerställa och höja produktiviteten i industrin är att underhållet sker på ett effektivt sätt och stöder produktionen.

Ämnesbeskrivning

Drift och underhållsteknik omfattar utveckling av metoder, modeller och verktyg för att säkerställa hög driftsäkerhet och effektivt underhåll av såväl befintliga som nya system och anläggningar.

Arbetsuppgifter

Projektet syftar till att utveckla analysmetoder för att kunna bedöma tillstånd och beräkna återstående livslängd på anläggning, system och komponenter. Projektet kommer också att utforma demonstratorer för informationslogistik och Big Data Analystics inom underhåll. Arbetet kommer att ske inom en projektgrupp bestående av en doktorand (den utlysta tjänsten) samt ett antal seniora forskare. Förutom forskning kommer du som doktorand även att delta i de kurser som ges vid avdelningen inom ditt område.

Kvalifikationer

För doktorandtjänsterna ska de sökande ha avlagt en magisterexamen eller civilingenjörsexamen eller motsvarande examen. För att kunna kommunicera inom projekten och med olika intressenter ställer vi krav på att du behärskar svenska, i tal och skrift samt har goda kunskaper i engelska. Sökande ska ha goda kunskaper i mjukvaruutveckling. Erfarenheter inom process- och gruvindustrin liksom kunskaper inom underhållsteknik är meriterande. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper. Som person åstadkommer du resultat, kommunicerar och samarbetar med andra på ett förtroendefullt sätt och har lätt för samarbete med andra människor.

Studieplaner för forskarutbildning inom teknisk fakultet

Information

För ytterligare information vänligen kontakta: Professor Ramin Karim, 0920-49 23 44, ramin.karim@ltu.se

Fackliga representanter, SACO-Daina Dagis Daina.Dagis@ltu.se Telefon: 0920-49 3880 och OFR-Marika Vesterberg Marika.Vesterberg@ltu.se Telefon: 0920-49 1721

Luleå tekniska universitet arbetar aktivt med jämställdhet och mångfald som bidrar till en kreativ studie- och arbetsmiljö. Universitetets värdegrunder bygger på respekt, öppenhet, samarbete, tillit och ansvar.

Ansökan

Vi ser helst att du söker befattningen via ansökningsknappen nedan där du bifogar personligt brev samt CV/meritförteckning och examensbevis. Var vänlig och märk din ansökan med referensnumret nedan. Ansökan samt examensbevis måste vara skrivna på svenska eller engelska.

Sista ansökningsdag: 2018-01-30

Referensnummer: 3048-2017

Antal tjänster

1

Adress

Luleå tekniska universitet, Luleå tekniska universitet, 97187 Luleå

Tillåt ansökningar via Eljesters webbsystem?

Nej

Detaljer


Antal tjänster: 1
Län/Ort:
Adress: Luleå tekniska universitet, Luleå tekniska universitet, 97187 Luleå
Senaste dag: 2019-01-30
AMS-ID: 7912838

Flera detaljer finns på ams.se.

Eljester Jobb

Eljester Jobb är en del av Eljester AB, som ingår i företagsgruppen Resultatfabriken. Läs mer om Eljester

Integritet och cookies | Användarvillkor

Idéer och förslag?

Tycker du att vi ska hämta jobb från fler än Arbetsförmedlingen, eller har du andra förslag om hur vi kan bli bättre? Mejla jobb@eljester.se och berätta mer.