Dokumenthanteringsenheten (DokhE) söker Arkivarie till Boden 3 visningar

Den här jobbannonsen har hämtats från Arbetsförmedlingen.

DokhE i dess nuvarande form inrättades 1 juli 2015, och ingår som enhet i FMLOG. Enhetens uppgift är att stödja Försvarmakten i myndighetsutövningen med en kontinuerlig dokument- och ärendehantering med uppgift att redovisa, ta hand om och tillgängliggöra allmänna handlingar idag, imorgon och över tiden. Totalt har DokhE verksamhet vid ca 25 platser och består av drygt 100 anställda.

 

Försvarsmaktens dokumenthantering omfattar all hantering av allmänna handlingar oavsett format och informationssäkerhetsklass längs hela beredskapstegen fred-kris-krig, nationellt såväl som internationellt.

 

Huvudsakliga arbetsuppgifter

• Ordna och förteckna arkiv
• Hantera utlämning av allmän handling
• Genomföra bevarande- och gallringsutredningar
• Registrering och distribuering av handlingar i dokument- och ärendehanteringssystem
• Digitalisering av handlingar
• Utbilda och informera om dokumenthantering

Du kommer att arbeta med olika uppgifter inom dokumenthantering som innefattar såväl arkivtjänst som registratur. Du förväntas även delta i de projekt och utvecklingsarbeten som bedrivs inom DokhE samt övningsverksamhet inom Försvarsmakten.

Kvalifikationer

• Minst 3-års högskolestudier varav minst 60 hp i arkivvetenskap, eller motsvarande
• Mycket god kommunikationsförmåga både verbalt och skriftligt
• B-körkort

Meriterande är

• God kännedom om offentlig förvaltning
• Erfarenhet av ordnande och förtecknande
• Erfarenhet av utredande arbete inom dokumenthanteringsområdet
• Erfarenhet av arbete i dokument- och ärendehanteringssystem
• Erfarenhet av hantering av elektroniska handlingar.

Personliga egenskaper

Vi söker dig som är flexibel, självgående och strukturerad i ditt arbete. Du är serviceinriktad och har lätt för att skapa kontakter. Du har förmågan att arbetat självständigt likväl som i grupp med andra människor. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

 

Övrigt

Befattningen är en anställning tills vidare med sex månaders provanställning.

Tillträde januari 2019 eller enligt överenskommelse.
Resor i tjänsten kommer att förekomma.

 

Kontaktperson

Vill du veta mer om befattningen är du välkommen att kontakta avdelningschef Magnus Öberg, 070-5098357, magnus.oberg@mil.se

 

Fackliga företrädare

SACO: Åsa Danielsson Bjurensand

SEKO: Jörgen Stehn

OFR/S: Conny Blomster-Walter

Samtliga nås via försvarsmaktens växel, 08-514 390 00

 

Ansökan

Välkommen in med din ansökan senast den 6 januari 2019. Din ansökan skall innehålla CV samt ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

——————————————————–
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

En fungerande logistik är en förutsättning för att Försvarsmakten ska lyckas med sina uppdrag. I det har Försvarsmaktens logistik, FMLOG, en viktig roll. Dygnet runt och året runt ger FMLOG ett logistiskt stöd i form av logistikledning, förråd, transportplanering, transportavtal, farligt gods, vapen- och ammunitionshantering, tullhantering, arkiv, expedition, inköp och exportkontroll till all verksamhet i Försvarsmakten. Försvarsmaktens logistik har ca 1180 anställda och finns på ett 30-tal platser i Sverige.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Antal tjänster

1

Adress

Försvarsmakten, Norrbottensvägen 6 Box 9105 96119 Boden, 96119 Boden

Tillåt ansökningar via Eljesters webbsystem?

Nej

Detaljer


Antal tjänster: 1
Län/Ort:
Adress: Försvarsmakten, Norrbottensvägen 6 Box 9105 96119 Boden, 96119 Boden
Senaste dag: 2019-01-06
AMS-ID: 8054121

Flera detaljer finns på ams.se.

Eljester Jobb

Eljester Jobb är en del av Eljester AB, som ingår i företagsgruppen Resultatfabriken. Läs mer om Eljester

Integritet och cookies | Användarvillkor

Idéer och förslag?

Tycker du att vi ska hämta jobb från fler än Arbetsförmedlingen, eller har du andra förslag om hur vi kan bli bättre? Mejla jobb@eljester.se och berätta mer.