Enheten i Kalix söker Behandlingssekreterare som vill göra skillnad 4 visningar

Den här jobbannonsen har hämtats från Arbetsförmedlingen.

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på särskilda ungdomshem och LVM- hem över hela landet. SiS verkställer även sluten ungdomsvård och finansierar forskning för att utveckla vården och behandlingen. I klartext är det vårt uppdrag att vända liv som präglats av utanförskap, missbruk och psykosociala problem. Därför spelar SiS en avgörande roll i vårdkedjan och ger hopp i svåra situationer. Att skapa den livsviktiga förändringen och möjligheten är inget vanligt jobb. Därför blir ditt arbetsliv på SiS en resa i personlig utveckling och din vardag en tuff och spännande utmaning på alla professionella plan.

SiS ungdomshem Johannisberg har verksamhet i Kalix och i Boden (enhet Sävastgården).
Avdelningarna i Kalix tar emot icke skolpliktiga pojkar med psykosocial problematik samt kriminalitet och missbruk.

ARBETSUPPGIFTER

Som behandlingssekreterare är du direkt underställd avdelningsföreståndaren på vår behandlingsavdelning i Kalix. Du kommer att arbeta i nära samarbete med övriga professioner på institutionen. Du är den som samordnar och ansvarar för ungdomarnas behandling på avdelningen, upprättar behandlingsplaner, sköter myndighetskontakter mm. Du fyller en viktig funktion i att säkerställa att ungdomarna erhåller kvalitativa individanpassade insatser utifrån deras förutsättningar och behov. Du bidrar till utvecklandet av institutionens rutiner enligt myndighetens riktlinjer vad gäller behandling och utredning. Som behandlingssekreteraren ingår du även i institutionens grupp för Chefsberedskap, och tf. avdelningsföreståndare vid dennes frånvaro.

KVALIFIKATIONER

Du har akademisk examen minst 210hp inom samhälls-/beteendevetenskap t.ex. Socionom, eller annan högskoleutbildning som bedöms uppfylla SiS riktlinjer om kompetenskrav för den utannonserade tjänsten. Du bör ha tidigare kunskap och erfarenhet av behandlingsarbete med ungdomar. Då du i tjänsten ingår i chefsberedskapsgruppen och är ersättare för avdelningsföreståndaren, är det meriterande om du har tidigare erfarenhet av arbetsledande befattningar. Arbetet ställer stora krav på den personliga lämpligheten, inte minst vad gäller bemötande. Du ska ha ett genuint intresse för behandlingsarbete, grundmurad positiv människosyn och förmåga att möta människor i utsatta situationer. Du måste vara flexibel, ha förmågan att periodvis hantera en hög arbetsbelastning och kunna arbeta både självständigt och i grupp. Du bör ha god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. Utdrag tas från polisens misstanke- och brottsregister.

ÖVRIGT

SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande.

Inför rekryteringsarbetet har Statens institutionsstyrelse tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Antal tjänster

1

Adress

Statens institutionsstyrelse, SiS ungdomshem Johannisberg i Kalix, Johannisbergsvägen 25, 95251 KALIX

Tillåt ansökningar via Eljesters webbsystem?

Nej

Detaljer


Antal tjänster: 1
Län/Ort:
Adress: Statens institutionsstyrelse, SiS ungdomshem Johannisberg i Kalix, Johannisbergsvägen 25, 95251 KALIX
Senaste dag: 2019-02-10
AMS-ID: 8095441

Flera detaljer finns på ams.se.

Eljester Jobb

Eljester Jobb är en del av Eljester AB, som ingår i företagsgruppen Resultatfabriken. Läs mer om Eljester

Integritet och cookies | Användarvillkor

Idéer och förslag?

Tycker du att vi ska hämta jobb från fler än Arbetsförmedlingen, eller har du andra förslag om hur vi kan bli bättre? Mejla jobb@eljester.se och berätta mer.