Etnolog / antikvarie 1 visningar

Den här jobbannonsen har hämtats från Arbetsförmedlingen.

Arbetsplats: Norrbottens museum
Referensnummer: 196142

Om arbetsplatsen

Norrbottens museum är länsmuseum för Sveriges nordligaste län. Vårt län stäcker sig från fjäll till skärgård och har en spännande kulturhistoria som präglats av långväga kontakter. Genom alla tider har vårt län varit en kulturell smältdegel och nationella minoritetsspråk som samiska, tornedalsfinska, romani chib och finska hörs vid sidan av svenska, somaliska, afganska och över 90 andra nya minoritetsspråk.
Norrbottens museum söker nu dig som tillsammans med engagerade och kompetenta kolleger och medarbetare vill arbeta i en spännande och framåtsiktande organisation.
Norrbottens museum arbetar med att bevara, använda och utveckla regionens kulturarv och kulturmiljöer genom kunskapsuppbyggnad, samlingsförvaltning och publik verksamhet. Museets samlingar omfattar omkring 70 000 föremål och 2 miljoner bilder.
Norrbottens museum har sitt säte i Luleå och bedriver verksamhet i hela regionen. Museets lokaler ligger i centrala Luleå och i stadsdelen Björkskatan därdenna tjänst kommer att vara placerad.

Arbetsuppgifter

Tjänsten kommer framförallt att innebära övergripande och fördjupande dokumentationsarbete, knutet till museets föremåls- och bildsamlingar.
I uppdraget ingår bland annat arbete med en av museets större samlingar, bestående av en stor bredd av material, bilder, föremål, arkivalier och berättelser om människorna som ägt dem och deras liv. Arbetet består av att samla in, sammanställa och vidareutveckla material kring samlingen. En stor del av arbetet består av dokumentation och intervjuer. Katalogiserings- och registreringsarbete kan bli aktuellt.
Du kommer delvis fungera som samordnare av arbetet, där flera av museets medarbetare är involverade. Du arbetar självständigt och leder arbetet framåt, såväl på egen hand som i nära samarbete med dina kollegor. Det etnologiska dokumentationsarbetet utgör en viktigt del av museets verksamhet och kunskapsuppbyggnad.
Tjänsten kan innebära resor i länet

Din bakgrund

Vi söker dig som har relevant bakgrund för arbetet, såsom akademiska studier inom det kulturhistoriska området, etnologi eller motsvarande utbildning/erfarenhet som arbetsgivaren bedömer vara likvärdig.
Meriterande är erfarenhet av arbete med intervjuer, arbete vid museum eller i liknande sammanhang samt erfarenhet från att samarbeta och samordna arbete med andra.
Du ska vara självgående utifrån ditt uppdrag och arbetsinnehåll, samt ha engagemang och förmåga att arbeta strategiskt mot uppsatta mål. Du är utåtriktad, är bra på att bygga kontakter och underhålla relationer. Du har god kommunikativ förmåga och uttrycker dig väl i tal och skrift. Du ser din del i helheten på arbetsplatsen och medverkar till en god arbetsmiljö.
Arbetet kräver god datorvana och B-körkort.

Anställningsfakta

Tjänsten är en heltid, visstidsanställning på 6 månader med eventuell möjlighet till förlängning. Tillträde omgående, eller enligt överenskommelse. Regionen tillämpar individuell lönesättning.

Vill du veta mer?

Anna Lundgren, avdelningschef Bildarkiv och samlingar
tfn: 0920-24 35 08, anna.i.lundgren@norrbotten.se

Fackliga företrädare

Nils Harnesk, DIK, tfn: 0920-24 35 14, 070- 642 79 94
Sista ansökningsdag är den: 2018-08-19

Antal tjänster

1

Adress

Region Norrbotten, Höstvägen 7, 97633 Luleå

Tillåt ansökningar via Eljesters webbsystem?

Nej

Detaljer


Antal tjänster: 1
Län/Ort:
Adress: Region Norrbotten, Höstvägen 7, 97633 Luleå
Senaste dag: 2018-08-19
AMS-ID: 7797451

Flera detaljer finns på ams.se.

Eljester Jobb

Eljester Jobb är en del av Eljester AB, som ingår i företagsgruppen Resultatfabriken. Läs mer om Eljester

Integritet och cookies | Användarvillkor

Idéer och förslag?

Tycker du att vi ska hämta jobb från fler än Arbetsförmedlingen, eller har du andra förslag om hur vi kan bli bättre? Mejla jobb@eljester.se och berätta mer.