Forskare till avdelningen Rymdteknik 4 visningar

Den här jobbannonsen har hämtats från Arbetsförmedlingen.

Norra Sverige är en europeisk rymdregion med flertalet aktörer som samarbetar inom rymdteknik och rymdvetenskap: Luleå tekniska universitet (LTU) tillhandahåller forskning och utbildning, Institutet för Rymdfysik (IRF) fokuserar på forskning och instrumentutveckling, och det svenska rymdbolaget (SSC), med dess anläggning Esrange, tillhandahåller tjänster och infrastruktur för tillträde till rymden.

Institutionen för System- och Rymdteknik söker en forskare att bidra till vår växande verksamhet. Tjänsten är placerad vid avdelningen Rymdteknik. Avdelningen Rymdteknik erbjuder ett antal utbildningsprogram på avancerad nivå. Tex en civilingenjörsutbildning inom Rymdteknik samt det internationella programmet SpaceMaster i samarbete med flera andra universitet i Frankrike, Tyskland, Japan och USA. Avdelningen bedriver forskning inom atmosfärsvetenskap och rymdtekniska system. Inom atmosfärvetenskap ligger fokus på att studera planetatmosfärer och utveckla instrument för planetutforskning. Inom rymdtekniska system bedrivs forskning på system för observation, instrumentering, kommunikation och manipulation i den övre atmosfären, i rymden och på planetariska objekt.

Detta är en 1-årig forskartjänst för kandidater med erfarenhet inom framdrivning rymdfarkosters delsystem.

Arbetsuppgifter

Du kommer att genomföra forskning och undervisning inom framdrivning, rymdfarkosters fysiska omgivning och rymdfarkosters delsystem och design.

Kvalifikationer

För tjänsten krävs en doktorsexamen inom rymdteknik eller motsvarande:
Erfarenhet inom upptagna arbetsuppgifter för tjänsten.

Information

För närmare information, kontakta prefekt Jonas Ekman, jonas.ekman@ltu.se
Fackliga företrädare: SACO-S Christer Gardelli 0920-49 1809 Christer.Gardelli@ltu.se OFR-S Lars Frisk, 0920-49 1792 lars.frisk@ltu.se

Luleå tekniska universitet arbetar aktivt med jämställdhet och mångfald som bidrar till en kreativ studie- och arbetsmiljö. Universitetets värdegrunder bygger på respekt, öppenhet, samarbete, tillit och ansvar.

Ansökan

Vi ser helst att du söker befattningen via ansökningsknappen nedan där du bifogar personligt brev samt CV/meritförteckning och examensbevis. Var vänlig och märk din ansökan med referensnumret nedan. Ansökan samt examensbevis måste vara skrivna på svenska eller engelska.

Sista ansökningsdag: 2018-11-15
Referensnummer: LTU-3559-2018

Antal tjänster

1

Adress

Luleå tekniska universitet, Luleå tekniska universitet, Rymdcampus, E10, 98128 Kiruna

Tillåt ansökningar via Eljesters webbsystem?

Nej

Detaljer


Antal tjänster: 1
Län/Ort:
Adress: Luleå tekniska universitet, Luleå tekniska universitet, Rymdcampus, E10, 98128 Kiruna
Senaste dag: 2018-11-15
AMS-ID: 8006497

Flera detaljer finns på ams.se.

Eljester Jobb

Eljester Jobb är en del av Eljester AB, som ingår i företagsgruppen Resultatfabriken. Läs mer om Eljester

Integritet och cookies | Användarvillkor

Idéer och förslag?

Tycker du att vi ska hämta jobb från fler än Arbetsförmedlingen, eller har du andra förslag om hur vi kan bli bättre? Mejla jobb@eljester.se och berätta mer.