Forskningsingenjör med inriktning mot vatten 2 visningar

Den här jobbannonsen har hämtats från Arbetsförmedlingen.

Om företaget / verksamheten

LKAB är en internationell högteknologisk gruv- och mineralkoncern som bryter och förädlar Norrbottens unika järnmalm för den globala stålmarknaden. Hållbarhet är kärnan i vår affärsidé och vår ambition är att vara ett av de mest innovativa, resurseffektiva och ansvarstagande företagen i branschen. Koncernen, som omsatte drygt 16 miljarder kronor 2016 och har cirka 4 200 anställda i 13 länder, rymmer även industrimineraler, borrsystem, tågtransporter, bergtjänster och fastighetsbolag.

Om tjänsten

Sektionen för Processutveckling anrikning söker en forskningsingenjör med inriktning mot vatten. Vår sektion arbetar med process- och produktutveckling på lång och kort sikt samt med operativt stöd till våra produktionsenheter. Vi jobbar på alla verksamhetsorter i LKAB även om placeringsorten för denna tjänst är i Kiruna. Vårt arbete sker i samverkan med andra organisationer inom företaget och även med externa parter. Vattnet i våra förädlingsprocesser är en av huvudkomponenterna för att effektivt processa våra mineral. Vatten är ett område där företaget skall öka sin kompetens med avseende på dess inverkan på våra processer och vår omgivning. Effektiv användning av vatten kommer att få ett ökat fokus i de framtida förädlingsprocesserna som vi ska utveckla.

Dina kvalifikationer

Vi söker dig som har minst civilingenjörsexamen, eller motsvarande akademisk utbildning, och som har erfarenhet av arbete med vatten i industriella processer. Du har möjligen en grundutbildning inom kemi-, mineral- eller miljöteknik. Du har arbetat med vattnets egenskaper och dess påverkan på processer och miljö. Gärna inom gruvindustrin med fokus på förädling, processvatten, vattenrening och hantering av biprodukter och avfall från mineralanrikning. Det är meriterande om du har erfarenhet av programvaror för processmodellering och beräkningar. Engagemang, Nytänkande och Ansvar är, oavsett befattning du söker, viktiga ledord för dig i ditt dagliga arbete. För vår arbetsplats är det självklart att ha ett inkluderande klimat där alla känner sig välkomna och vi ser därför fram emot de nya tankar, idéer och synsätt som du har med dig. Vi eftersträvar mångfald och en jämn könsfördelning på vår arbetsplats.

Vi erbjuder

Ett jobb i en högteknologisk, internationell gruv- och mineralkoncern med storskalig verksamhet på en global, konkurrensutsatt marknad. Vi kan erbjuda friskvård med möjlighet till varierande aktiviteter, tandvård samt andra aktiviteter för vår personal.

Övrig information

Inför rekryteringsarbetet har LKAB tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. Ansök senast den 2017-11-30 via lkab.com/karriar För mer information om tjänsten kontakta sektionschef Johan Siikavaara , tel: 0980-78325 mail: johan.siikavaara@lkab.com För mer information om rekryteringsprocessen kontakta HR Advisor Maria Leander, tel: 0970-760 84 mail: maria.leander@lkab.com.

Antal tjänster

1

Adress

LKAB, , 98186 KIRUNA

Tillåt ansökningar via Eljesters webbsystem?

Nej

Detaljer


Antal tjänster: 1
Län/Ort:
Adress: LKAB, , 98186 KIRUNA
Senaste dag: 2017-11-30
AMS-ID: 0017-590418

Flera detaljer finns på ams.se.

Eljester Jobb

Eljester Jobb är en del av Eljester AB, som ingår i företagsgruppen Resultatfabriken. Läs mer om Eljester

Integritet och cookies | Användarvillkor

Idéer och förslag?

Tycker du att vi ska hämta jobb från fler än Arbetsförmedlingen, eller har du andra förslag om hur vi kan bli bättre? Mejla jobb@eljester.se och berätta mer.