Förste forskningsingenjör i byggproduktion och teknik 4 visningar

Den här jobbannonsen har hämtats från Arbetsförmedlingen.

Forskargruppen Byggproduktion och teknik bedriver forskning och utbildning inom byggprocessen – från tidig planering och projektering via byggande till förvaltning. Vi är i dag den ledande forskargruppen i Sverige på området industriellt byggande och har omkring 30 anställda. För att förstärka gruppen har vi nu ett behov av en forskningsingenjör som under 6-9 månader kan bidra i ett norsk-finsk-svenskt samarbetsprojekt om energieffektivisering av byggnader i subarktiskt klimat.

Ämnesbeskrivning

Byggproduktion och teknik omfattar tekniska lösningar, verktyg, metoder och organisation för planering, informationshantering och styrning av en hållbar och integrerad industriell byggprocess med därtill kopplade affärsprocesser.

Arbetsuppgifter

Arbetet genomförs i samarbete med fastighetsbolag i Norrbotten och forskare inom bygg- och energiteknik vid Luleå tekniska universitet. Arbetet utgör en del i ett norsk-finsk-svenskt samarbetsprojekt om energieffektivisering av byggnader i subarktiskt klimat och innefattar därför även regelbundna kontakter med våra samarbetsparter i Norge och Finland.

Arbetsuppgifterna omfattar att

– sammanställa och analysera mätdata för energitillförsel/-användning i några utvalda lågenergihus och äldre hus i Norrbotten

– bidra till att genomföra boendeenkäter/intervjuer om inomhusklimat i husen

– i dialog med de fastighetsbolag som äger husen utvärdera husens energiprestanda och identifiera eventuella behov av åtgärder

– genomföra simuleringar och beräkningar för att utvärdera effekter av olika energieffektiviseringsåtgärder ur energi- och ekonomiperspektiv

– dokumentera och kommunicera resultat i skriftlig och muntlig form till samarbetsparter, såväl på svenska som på engelska

I anställningen ingår också en mindre del undervisning om energieffektivisering av byggnader och administrativt arbete.

Kvalifikationer

Du bör ha examen, alternativt vara i slutfasen av din utbildning, inom civilingenjör Arkitektur, Väg- och vattenbyggnad eller Energiteknik, eller kunna uppvisa motsvarande kompetens. Vi söker en driftig och ansvarstagande person som har intresse av delta i forsknings- och utvecklingsarbete. Då arbetet är mycket kommunikativt kräver vi att du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på både engelska och svenska.

Kvalificerande är kunskaper inom husbyggnadsteknik och energieffektivisering i byggnader. Kunskaper och praktisk erfarenhet av energisimulering av byggnader, investeringskalkyler, samt projektering, produktion och drift/förvaltning av byggnader är meriterande.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper. Som person åstadkommer du resultat, kommunicerar och samarbetar med andra på ett förtroendefullt sätt och har lätt för samarbete med andra människor.

Omfattning

80-100% under 6-9 månader.

Anställningsform

Allmän visstidsanställning.

Information

För ytterligare information är du välkommen att kontakta: Universitetslektor Sofia Lidelöw, tfn 0920-492839, sofia.lidelow@ltu.se

Fackliga representanter, SACO-S, Christer Gardelli, 0920-491809 Christer.Gardelli@ltu.se och OFR-Marika Vesterberg Marika.Vesterberg@ltu.se Telefon: 0920-49 1721.

Luleå tekniska universitet arbetar aktivt med jämställdhet och mångfald som bidrar till en kreativ studie- och arbetsmiljö. Universitetets värdegrunder bygger på respekt, tillit, öppenhet och ansvar.

Ansökan

Vi ser helst att du söker befattningen via ansökningsknappen nedan där du bifogar personligt brev samt CV/meritförteckning och examensbevis. Var vänlig och märk din ansökan med referensnumret nedan. Ansökan samt examensbevis måste vara skrivna på svenska eller engelska.

Sista ansökningsdag: 2018 08 31

Referensnummer: 1999-2018

Antal tjänster

1

Adress

Luleå tekniska universitet, Luleå tekniska universitet, 97187 Luleå

Tillåt ansökningar via Eljesters webbsystem?

Nej

Detaljer


Antal tjänster: 1
Län/Ort:
Adress: Luleå tekniska universitet, Luleå tekniska universitet, 97187 Luleå
Senaste dag: 2018-08-31
AMS-ID: 7766766

Flera detaljer finns på ams.se.

Eljester Jobb

Eljester Jobb är en del av Eljester AB, som ingår i företagsgruppen Resultatfabriken. Läs mer om Eljester

Integritet och cookies | Användarvillkor

Idéer och förslag?

Tycker du att vi ska hämta jobb från fler än Arbetsförmedlingen, eller har du andra förslag om hur vi kan bli bättre? Mejla jobb@eljester.se och berätta mer.