Fysioterapeut / sjukgymnast till Länsenheten särskilt stöd / funktionshinder 2 visningar

Den här jobbannonsen har hämtats från Arbetsförmedlingen.

Arbetsplats: Länsenheten särskilt stöd/funktionshinder
Referensnummer: 196155

Om arbetsplatsen

Länsenheten särskilt stöd/funktionshinder tillhör Länssjukvården och har mottagning på fem orter i länet; Gällivare, Kalix, Kiruna, Luleå och Piteå. I länsenheten ingår verksamheterna LSS råd och stöd, Vuxenhabiliteringen, där även Neuropsykiatriska Vuxenteamet ingår, samt Hjälpmedelskonsulentverksamheten. Nu söker vi en legitimerad fysioterapeut/sjukgymnast till LSS råd och stöd och Vuxenhabiliteringen med placering i Malmfälten.

Råd och stöd verksamheten bedrivs utifrån lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade och ansvarar för rådgivning och annat personligt stöd till brukare över 18 år. Målet är att stärka brukarnas möjligheter att leva ett gott och självständigt liv. Länsenhetens Vuxenhabilitering bedrivs utifrån hälso- och sjukvårdslagen och ansvarar för specialiserad habilitering som vänder sig till patienter med medfödda eller tidigt förvärvade funktionsvariationer. Vi kompletterar hälsocentralernas och kommunernas habiliteringsinsatser till patienter över 18 år. Målet är att hjälpa våra patienter att utveckla och bibehålla sina funktioner och förmågor, samt öka deras möjligheter till ett självständigt och delaktigt liv.

Inom Länsenheten särskilt stöd/funktionshinder arbetar vi med ständiga förbättringar med brukaren/patienten i fokus, där vi som arbetsgivare har som krav att alla medarbetare är engagerade och delaktiga i förbättringsarbeten för att utveckla våra arbetssätt. Den gemensamma arbetsmiljön är en viktig del i det dagliga arbetet och i det ständiga förbättringsarbetet.

Arbetsuppgifter

I din profession som fysioterapeut/sjukgymnast i Länsenheten särskilt stöd/funktionshinder samarbetar du i team över länet och lokalt med enhetschef, arbetsterapeut, socionom, psykolog, sjuksköterska samt läkarresurs. I det dagliga arbetet har du också stöd av administratörer. Arbetet avser att ge råd och stöd till vuxna personer med olika funktionsvariationer. Habiliterande åtgärder ges i form av kartläggning och bedömning av funktionsnivå. Åtgärdsförslag som främjar patientens fysiska mående och hälsa samt information och förebyggande arbete. CPUP-bedömningar enligt nationellt kvalitetsregister, samverkan och samordning av åtgärder från olika aktörer. Åtgärder till patienter kan ske både individuellt och i grupp.

Din bakgrund

Vi söker dig som är legitimerad fysioterapeut/sjukgymnast med kandidatexamen. Meriterande om du har en magisterexamen. Du har kunskap om och förståelse för personer med olika fysiska och kognitiva funktionsvariationer.  Arbetslivserfarenhet från habilitering är meriterande. Det är meriterande om du har erfarenhet av att göra bedömningar av fysisk status hos patienter med flerfunktionshinder. Det är bra om du har erfarenhet av att leda grupper. Du har god datorvana för arbete i förekommande program och system samt vana i användandet av annan digital kommunikationsteknik då vi möter patienter/brukare och olika samverkanspartner internt och externt på distans. God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. Kunskap i det svenska språket är ett krav. B-körkort är ett krav.

Som person är du trygg, stabil och har självinsikt. Skiljer på det personliga och professionella. Du har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter och ser möjligheter i förändringar. Du ser nyttan av samarbete med andra samt är lyhörd och kan anpassa ditt sätt att förmedla budskapet till mottagaren. En viktig del i rollen är att kunna se till hela verksamhetens bästa i agerande och beslut. Du underhåller kontinuerligt din specialistkunskap och är en kunskapsresurs för andra.

Anställningsfakta

Vi erbjuder ett vikariat på heltid, dagtid, ett år (ordinarie fysioterapeut tjänstledig 181001-190930). Tjänsten är ett länsuppdrag med placeringsort i Gällivare eller Kiruna. Resor förekommer över hela länet i tjänsten. Tillträdesdatum enligt överenskommelse. Urval och intervjuer sker löpande under ansökningstiden.

Region Norrbotten tillämpar individuell lönesättning enligt kollektivavtal.

Vill du veta mer?

Enhetschef Anneli Pettersson, 072-540 37 02, anneli.pettersson@norrbotten.se 

Fackliga företrädare

Fysioterapeuterna, Cecilia Pålsson, Leg.Fysioterapeut, 0920-28 474, cecilia.y.palsson@norrbotten.se
Sista ansökningsdag är den: 2018-10-31

Antal tjänster

1

Adress

Region Norrbotten, Robertsviksgatan 7, 97189 Gällivare

Tillåt ansökningar via Eljesters webbsystem?

Nej

Detaljer


Antal tjänster: 1
Län/Ort:
Adress: Region Norrbotten, Robertsviksgatan 7, 97189 Gällivare
Senaste dag: 2018-10-31
AMS-ID: 7923284

Flera detaljer finns på ams.se.

Eljester Jobb

Eljester Jobb är en del av Eljester AB, som ingår i företagsgruppen Resultatfabriken. Läs mer om Eljester

Integritet och cookies | Användarvillkor

Idéer och förslag?

Tycker du att vi ska hämta jobb från fler än Arbetsförmedlingen, eller har du andra förslag om hur vi kan bli bättre? Mejla jobb@eljester.se och berätta mer.