Guider / turistinformatörer 16 visningar

Den här jobbannonsen har hämtats från Arbetsförmedlingen.

Luleå förenar storstadens utbud med småstadens närhet. En hållbar kuststad i ständig utveckling med nytänkande näringsliv, universitet med forskning i världsklass, positivt samarbetsklimat och en naturnära livsmiljö som ger det bästa av alla årstider.

Ett rikt kultur- och fritidsutbud är en av förutsättningarna för ett fungerande välfärdssamhälle där olikhet är en tillgång och där det finns sammanhang och platser som lockar till möten mellan människor.
Kultur- och fritidsförvaltningen ska därför erbjuda Luleåbor och besökare ett brett utbud av kulturupplevelser, fritidsaktiviteter och lärande av hög kvalité samt tillsammans med andra aktörer och civilsamhälle skapa värden som berikar våra liv, utmanar och får oss att tänka nytt. Allt vårt arbete ska vara hållbart och syfta till att öka jämställdheten och jämlikheten i samhället där prioriterad målgrupp är barn och unga.
I Gammelstads kyrkstad finns friluftsmuseet Hägnan och Visitor Centre. Friluftsmuseet är ett levande historiskt kunskapscenter som har öppet dagligen under sommarsäsongen. Visitor Centre är ett helårsöppet besökscentrum och informationsnav i världsarvet Gammelstads kyrkstad. Visitor Centre inrymmer utställning, butik och turistbyrå. Under sommarsäsongen utökar vi personalstyrkan med fyra guider/turistinformatörer. Visitor Centre har en betydande andel internationella besökare och vi söker därför guider med mycket goda språkkunskaper.

ARBETSUPPGIFTER

Arbetet som guide/turistinformatör består i att ge Visitor Centres besökare information om Gammelstads kyrkstad samt Luleå och Swedish Lapland. En stor del av arbetet består i genomförande av guidade visningar av kyrkstaden på olika språk samt visning av utställning och bildspel. I arbetsuppgifterna ingår även försäljning av souvenirer i vår butik och kassaredovisning. Skötsel av webb och sociala media ingår också i arbetsuppgifterna. Inför säsongsstart genomförs en betald obligatorisk utbildning för samtliga säsongsanställda. Närmare upplysning om utbildningen kommer att meddelas i samband med rekrytering.

KVALIFIKATIONER

Vi söker dig som tycker service och värdskap är viktigt, att alla besökare ska få ett gott bemötande. Som person är du flexibel, ordningsam och tar gärna egna initiativ. Du har ett intresse för historia och kulturarv och förmåga att förmedla detta till andra. Mycket goda språkkunskaper i svenska och engelska är krav. Ytterligare språk är meriterande, främst tyska, franska och finska. På grund av arbetstider och arbetsuppgifter måste du vara över 18 år.

ÖVRIGT

Vi erbjuder en trivsam arbetsmiljö, stimulerande arbetsuppgifter och tillämpar rökfri arbetstid. För att arbeta hos oss ska du dela Luleå kommuns gemensamma värdegrund där Engagemang, Ansvarstagande och Kompetens är ledorden.

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka, vi välkomnar medarbetare med olika bakgrund och arbetar för att våra arbetsplatser ska vara tillgängliga för alla. Luleå kommun ser heltid som en rättighet deltid som en möjlighet.

Du söker jobb hos oss via ett elektroniskt ansökningsformulär. Tillsättningen av tjänsten kommer grunda sig på de uppgifter du lämnar och därför är det av största vikt att du är noggrann när du fyller i din ansökan. Har du frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV kontakta www.offentligajobb.se eller 0771-101029.

Vi undanber oss alla erbjudanden om jobbannonsering och rekryteringshjälp, Luleå kommun har ett kommunövergripande förhållningssätt och har avtal som samordnas av personalkontoret.

Antal tjänster

4

Adress

Luleå kommun, Kulturförvaltningen, Rådstugatan 11, 97185 Luleå

Tillåt ansökningar via Eljesters webbsystem?

Nej

Detaljer


Antal tjänster: 4
Län/Ort:
Adress: Luleå kommun, Kulturförvaltningen, Rådstugatan 11, 97185 Luleå
Senaste dag: 2019-02-24
AMS-ID: 8121698

Flera detaljer finns på ams.se.

Eljester Jobb

Eljester Jobb är en del av Eljester AB, som ingår i företagsgruppen Resultatfabriken. Läs mer om Eljester

Integritet och cookies | Användarvillkor

Idéer och förslag?

Tycker du att vi ska hämta jobb från fler än Arbetsförmedlingen, eller har du andra förslag om hur vi kan bli bättre? Mejla jobb@eljester.se och berätta mer.