Handläggare till Arbetsmarknadsenheten 5 visningar

Den här jobbannonsen har hämtats från Arbetsförmedlingen.

Jokkmokk är en turist- och besöksnäringskommun vid polcirkeln i hjärtat av Lappland. Att arbeta, bo och leva i det norrbottniska inlandet innebär i hög grad att Du aktivt kan utveckla en livsstil som till stor del bygger på trygghet och en verklig upplevelse av orörd natur. I Jokkmokk har Du genuina möjligheter att på ett naturligt och enkelt sätt vidareutveckla Ditt intresse för friluftslivet såsom fiske, jakt, vandring, skoter, skidor m.m. i en fjällnära och rofylld miljö, såväl sommar som vinter.

Arbetsmarknadsenheten är organisatoriskt placerad under Tillväxtfunktionen. Inom enheten inryms boende för ensamkommande unga, integrationssamordning/ flyktingmottagning samt Resurscentrum som arbetar med arbetsmarknadsinsatser för individer långt utanför arbetsmarknaden . En av våra medarbetare söker nya utmaningar och vi söker därför hens efterträdare

ARBETSUPPGIFTER

Du kommer att arbeta med KAA som avser det kommunala aktivitetsansvaret för unga 16-20 år samt DUA som avser arbetet inom Delegationen för Unga 16-24 år. Arbetet innebär kartläggning av de ungdomar som inte går gymnasiet och genomförande av individuella handlingsplaner för dessa. Syftet är att stödja unga att via studier och / eller praktik komma närmare arbetsmarknaden. Arbetet sker i nära samarbete med Arbetsförmedlingen, Gymnasieskolan och Lapplands lärcentra/vuxenutbildning. Uppsökande verksamhet och genomförande av skilda aktiviteter, till exempel frukostmöten och temakvällar, ingår i arbetsuppgifterna.

Du kommer även att ansvara för kommunens feriearbeten samt för kommunens praktikbank, vilket innebär att du är ”spindel i nätet ” när det gäller fördelning av praktikplatser inom de kommunala verksamheterna. Du är delaktig i och även sammankallande i, vissa samverkans- och arbetsgrupper.

Arbetsuppgifterna kan även komma att inrymma samordning av DUA nyanlända vilket avser riktade arbetsmarknadsinsatser för målgruppen nyanlända 20-65 år.

KVALIFIKATIONER

Eftergymnasial utbildning är ett krav. Som person är du driven, relationsskapande och flexibel. Du har ett coachande förhållningssätt och kan se möjligheter där andra ser svårigheter. Du ser vikten av samarbete som en självklar del i arbetet och du har förmågan att arbeta självständigt. Har du erfarenhet av liknande arbete och uppbär kulturkompetens/ förståelse är det meriterande. Stor vikt kommer att läggas på personlig lämplighet.

ÖVRIGT

Jokkmokks kommun eftersträvar jämn könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald i vår verksamhet. Kunskaper i samiska språket och den samiska kulturen ses som en tillgång. Vår värdegrund syftar till att ange de värderingar som ska genomsyra all verksamhet i Jokkmokks kommun där våra ledord är respekt, lika värde, ansvar, mod, engagemang och kompetens.

Antal tjänster

1

Adress

Jokkmokks kommun Tillväxtfunktionen, Västratorggatan 11, 96285 JOKKMOKK

Tillåt ansökningar via Eljesters webbsystem?

Nej

Detaljer


Antal tjänster: 1
Län/Ort:
Adress: Jokkmokks kommun Tillväxtfunktionen, Västratorggatan 11, 96285 JOKKMOKK
Senaste dag: 2018-05-04
AMS-ID: 7668495

Flera detaljer finns på ams.se.

Eljester Jobb

Eljester Jobb är en del av Eljester AB, som ingår i företagsgruppen Resultatfabriken. Läs mer om Eljester

Integritet och cookies | Användarvillkor

Idéer och förslag?

Tycker du att vi ska hämta jobb från fler än Arbetsförmedlingen, eller har du andra förslag om hur vi kan bli bättre? Mejla jobb@eljester.se och berätta mer.