Kommunikationsdirektör 1 visningar

Den här jobbannonsen har hämtats från Arbetsförmedlingen.

Arbetsplats: Kommunikationsavdelningen
Referensnummer: 196140

Om arbetsplatsen

Region Norrbotten har ett brett uppdrag i att jobba för människors hälsa, trygghet och välbefinnande samt för länets utveckling. Vi är inne i ett dynamiskt omställningsarbete för framtidens hälsa och vård samtidigt som vi sedan 2017 har ansvaret att utveckla Norrbotten till en bra plats att bo, leva och verka på. Två omfattande uppdrag där vi ser kommunikation som ett viktigt medel och verktyg.
 
Kommunikationsavdelningen, som ingår i Regiondirektörens stab och leds av kommunikationsdirektören, erbjuder både strategiskt och operativt kommunikationsstöd till Region Norrbottens verksamheter – hälso- och sjukvård, tandvård, regional utveckling och kultur. Avdelningen ansvarar även för omvärldsbevakning, mediefrågor, Region Norrbottens kommunikationsplattform, vår grafiska profil, intranät, extern webbplats och andra kommunikationskanaler.  

Arbetsuppgifter

Arbetet som kommunikationsdirektör är variationsrikt, utmanande och innebär ett övergripande strategiskt ansvar för Region Norrbottens kommunikationsfrågor. Det innebär bland annat att hålla samman och utveckla organisationens övergripande kommunikationsstrategi och kommunikationskanaler. Att kunna förutse kommunikationsbehov och hitta alternativa sätt att agera och kommunicera är en viktig uppgift.

Du har ansvar för medarbetare-, ekonomi- och verksamhet. Du förväntas leda, organisera och utveckla både verksamheten och dina medarbetare och har det övergripande ansvaret för arbetsmiljön på avdelningen. Till din hjälp har du en enhetschef, ca 20 medarbetare samt kollegor inom Region Norrbotten.

Arbetet sker i nära samverkan inom den egna organisationen såväl som med politiska företrädare och media där fokus ligger på helheten snarare än på delarna. Du har god förmåga att samarbeta med stabsavdelningar, divisionerna samt med externa aktörer. De externa samverkansaktörerna är främst andra regioner, kommuner, näringsliv, myndigheter, universitet och civilsamhälle. 

Som kommunikationsdirektör ingår du i Region Norrbottens ledningsgrupp och din närmsta chef är Regiondirektören. Du utgör ett stöd för Regiondirektören att leda ett sammanhållet och framtidsinriktat kommunikationsarbete inom Region Norrbotten.

Din bakgrund

Vi söker en strategisk, målinriktad och engagerad person som vill vara med i ledning och utveckling av Region Norrbottens verksamheter och ansvarsområden. Du är en ledare med ett modernt och framtidsorienterat synsätt, som har erfarenhet av strategiskt kommunikationsarbete.  

För att trivas i rollen som kommunikationschef är du drivande och har förmåga att skapa engagemang och delaktighet.  Som person är du strukturerad, nytänkande och utvecklingsinriktad. Du är en initiativrik ledare med förmåga att prioritera och samtidigt se helheten.

Du uppfattas som trovärdig och trygg. Eftersom rollen innebär många kontakter, både internt och externt, är det viktigt att du har god förmåga att samarbeta, skapa och bibehålla goda relationer. Du har erfarenhet av intern och extern kommunikation inom offentlig organisation och är van att hantera press- och mediekontakter. 

Du har relevant akademisk utbildning och mångårig erfarenhet inom kommunikationsområdet. Vi ser gärna att du har tidigare chefserfarenhet och är en person som kan entusiasmera och skapa en god arbetsmiljö. Det är meriterande med erfarenhet av arbete inom politisk styrd organisation.

Anställningsfakta

Tjänsten är en tillsvidare anställning på heltid inom Region Norrbotten, med ett tidsbegränsat förordnande som kommunikationsdirektör på 4 år. Individuell lönesättning tillämpas. Resor i länet förekommer.

Region Norrbotten erbjuder dig som chef och ledare ett utmanande jobb i en dynamisk miljö. Genom kontinuerlig kompetensutveckling, professionella nätverk och andra verktyg ska du i ditt uppdrag kunna känna trygghet och få utvecklingsmöjligheter.

Vill du veta mer?

Veronika Sundström, Regiondirektör, 0920- 28 43 55
Anna-Lena Wande, HR-chef, 070-238 18 18

Fackliga företrädare

Maria Sjöberg, SACO, 070-616 08 31
Inga-Lill Josefsson, Vision, 070-203 39 22
Rose-Marie Isaksson, Vårdförbundet, 070-515 22 66
Eva-Marie Fellermark, Ledarna, 072-725 23 70
Marianne Engberg, Kommunal, 070-392 86 52
Peter Johansson, NLF, 0920-280004
Sista ansökningsdag är den:

Antal tjänster

1

Adress

Region Norrbotten, Robertsviksgatan 7, 97189 Luleå

Tillåt ansökningar via Eljesters webbsystem?

Nej

Detaljer


Antal tjänster: 1
Län/Ort:
Adress: Region Norrbotten, Robertsviksgatan 7, 97189 Luleå
Senaste dag: 2018-08-26
AMS-ID: 7795900

Flera detaljer finns på ams.se.

Eljester Jobb

Eljester Jobb är en del av Eljester AB, som ingår i företagsgruppen Resultatfabriken. Läs mer om Eljester

Integritet och cookies | Användarvillkor

Idéer och förslag?

Tycker du att vi ska hämta jobb från fler än Arbetsförmedlingen, eller har du andra förslag om hur vi kan bli bättre? Mejla jobb@eljester.se och berätta mer.