Kvalificerad Inköpare 6 visningar

Den här jobbannonsen har hämtats från Arbetsförmedlingen.

Vi växer och får nya spännande uppdrag, därför söker vi nu fler engagerade medarbetare som kan förstärka avdelningen i Luleå!

Hos oss får du arbeta som Kvalificerad inköpare i en framtidsbransch! På Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. Med en uppdragsvolym på 40 miljarder kronor är Trafikverket den största beställaren i anläggningsbranschen. Som ledande beställare har vi en unik möjlighet att påverka branschens effektivitet och bidra till en ökad produktivitet och innovationsgrad. Brinner du för att göra bra affärer som leder till samhällsnytta? Då kan det här vara utmaningen för dig. I den centrala funktionen Inköp och logistik arbetar 220 medarbetare med Trafikverkets inköpsverksamhet. Tillsammans driver vi förändringar för ständig förbättring av infrastrukturen och bidrar till nya smarta lösningar för att hela Sverige ska kunna leva.

Kvalificerad Inköpare

Som kvalificerad inköpare genomför du smarta affärer åt Trafikverket och staten/medborgarna. Du bistår med affärskompetens och är drivande i alla skeden, från affärsupplägg och upphandling till genomförande av affären samt erfarenhetsåterföring. Du jobbar med inköpsstrategier, utvecklar leverantörsmarknaden, genomför upphandlingar och ser till att Trafikverkets inköp sker på ett affärsmässigt och juridiskt korrekt sätt. Dessutom arbetar du kontinuerligt med förbättringar av våra arbetssätt och metoder.
 

 Arbetsuppgifterna innefattar bland annat:

 • att leda entreprenadupphandlingar och upphandlingar av tekniska konsulter avseende nya investeringar samt underhåll av väg och järnväg. Vi arbetar i en nationell organisation, vilket innebär att du förutom dina regionala upphandlingar kan få uppdrag åt övriga avdelningar i landet.
 • att vara delaktig i utveckling av våra processer, t ex nationellt kategoristrategiarbete.
 • att arbeta med omvärldsbevakning avseende bland annat konjunkturläge, leverantörsmarknad och kostnadsutveckling.
 • att genomföra marknadsdialoger med leverantörer i syfte att identifiera och utveckla nya affärs-och upphandlingsmodeller för att främja innovation och utveckla anläggningsbranschen.

För rätt person finns möjligheten att ta ett större ansvar genom att exempelvis leda kategoriteam, leverantörsteam samt utvecklingsprojekt.

Placeringsort: Luleå

Vi söker dig som

 • har universitets- eller högskoleexamen (180hp) med inriktning mot, eller i kombination av, teknik, ekonomi, juridik eller har annan utbildning i kombination med erfarenhet som vi sammantaget bedömer som likvärdig
 • har flera års arbetslivserfarenhet av att arbeta med upphandlingsprocesser, exempelvis från en roll som strateg, inköpare/upphandlare, projekt-/uppdragsledare eller jurist

Det är meriterande om du

 • har goda kunskaper i entreprenadjuridik AB/ABT/ABK samt AMA
 • har goda kunskaper i LOU/LUF
 • har några års erfarenhet av entreprenadprojekt samt entreprenad- och konsultupphandlingar
 • har några års erfarenhet av strategiskt inköp och affärer från större organisation eller myndighet
 • har några års erfarenhet från stora komplexa upphandlingar, gärna inom industri-, energi-, anläggning- eller byggbranschen
 • har arbetat med utveckling och kontinuerligt förbättringsarbete
 • har ledarerfarenhet
 • har god vana av att förhandla
 • har god förmåga att uttrycka dig på engelska

För att lyckas i rollen som Kvalificerad inköpare är du kommunikativ och duktig på att förmedla information. Du är en god relationsbyggare som bygger nya och vårdar befintliga nätverk. Du har en affärsmässighet som gör att du ständigt ser till organisationens bästa. Du skapar strategier, prioriterar och använder resurser på ett sätt som skapar mervärde. Vidare har du en analytisk och problemlösande förmåga som gör att du hittar lösningar som är genomförbara ur ett helhetsperspektiv. Rollen som kvalificerad inköpare kräver god förmåga att uttrycka sig på svenska i tal och skrift.

Antal tjänster

3

Adress

Trafikverket, Rödavägen, 78189 Borlänge

Tillåt ansökningar via Eljesters webbsystem?

Nej

Detaljer


Antal tjänster: 3
Län/Ort:
Adress: Trafikverket, Rödavägen, 78189 Borlänge
Senaste dag: 2019-08-26
AMS-ID: 8400619

Flera detaljer finns på ams.se.

Eljester Jobb

Eljester Jobb är en del av Eljester AB, som ingår i företagsgruppen Resultatfabriken. Läs mer om Eljester

Integritet och cookies | Användarvillkor

Idéer och förslag?

Tycker du att vi ska hämta jobb från fler än Arbetsförmedlingen, eller har du andra förslag om hur vi kan bli bättre? Mejla jobb@eljester.se och berätta mer.