Lärare Yrkessvenska 17 visningar

Den här jobbannonsen har hämtats från Arbetsförmedlingen.

Vi söker nu lärare i svenska för invandrare i Gällivare. Vill du pröva ett annat koncept för att undervisa i svenska med ett fåtal elever/deltagare som är studiemotiverade och målmedvetna då ska du definitivt höra av dig till oss! 
 

Arbetsuppgifter

I uppdraget ingår att genomföra utbildning i yrkessvenska för vårdpersonal under en projekttid på 3-12 månader. Deltagarna skall få en grundläggande utbildning i hur de kommunicerar både i vardagen och i yrkesrollen upp till C1 nivå. Vi utgår från deltagarens grundkompetens och att de efter utbildningen skall uppnå en god svenska och få förståelse för samhället. Arbetet bygger på att öka den kommunikativa förmågan med fokus på det talande språket. Deltagarna ska tränas i medicinsk terminologi för sjukvård- och tandvårdspersonal. Interkulturell kommunikation ska ingå i utbildningen vilket är förmågan att förstå den kultur och det värdegrunder som råder på arbetsplatsen och orten där eleven ska verkar. Du kommer löpande att göra en bedömning av deltagarens/deltagarnas uppnådda nivå i svenska.
I utbildning kan du också komma att praktiskt stödja deltagarna i kontakter med olika myndigheter, så som försäkringskassan, migrationsverket, skatteverket etc. etc. Du kommer att arbeta på den lokala vårdinrättningen som är gällande för eleven och där utöva undervisningen. Målet är att så snart som möjligt få in deltagaren i sin yrkesroll med så pass god svenska som möjligt, och att ge deltagare en grundläggande utbildning i hur de kommunicerar både i vardagen och i yrkesrollen, samt att känna till viktiga och grundläggande funktioner i samhället. 
 
Utbildning/Erfarenhet
Du är utbildad lärare i svenska med minst 90 högskolepoäng och 90 högskolepoäng i svenska som andraspråk samt minst ett års erfarenhet, alternativt minst 3–6 års erfarenhet i ”svenska för vuxna” med utländsk bakgrund. 
Intervjuer kommer att ske löpande under ansökningstiden, så tveka inte att skicka in ditt CV. 
För frågor, kontakta Monica Eliasson 070–3028767 
 
Vem är du 
Du som söker är samarbetsvillig och ambitiös, lösningsfokuserad, prestigelös och gillar att lägga upp din dag med målmedvetenhet och engagemang. Du får deltagaren att känna sig välkommen och upplever att de utvecklas, även att uppdragsgivaren, som i detta fall är Region Norrbotten tillsammans med Kompetenslaget, känner sig trygg och uppdaterad. 
 
 
Kontaktperson 
Språkkoordinator Monica Eliasson  
070-302 87 67, monica.eliasson@kompetenslaget.se

Antal tjänster

1

Adress

Kompetenslaget Norr AB, Acusticum 4, 94128 Piteå

Tillåt ansökningar via Eljesters webbsystem?

Nej

Detaljer


Antal tjänster: 1
Län/Ort:
Adress: Kompetenslaget Norr AB, Acusticum 4, 94128 Piteå
Senaste dag: 2018-08-31
AMS-ID: 7766696

Flera detaljer finns på ams.se.

Eljester Jobb

Eljester Jobb är en del av Eljester AB, som ingår i företagsgruppen Resultatfabriken. Läs mer om Eljester

Integritet och cookies | Användarvillkor

Idéer och förslag?

Tycker du att vi ska hämta jobb från fler än Arbetsförmedlingen, eller har du andra förslag om hur vi kan bli bättre? Mejla jobb@eljester.se och berätta mer.