Post doktor i Informationssystem inriktning Data Science 3 visningar

Den här jobbannonsen har hämtats från Arbetsförmedlingen.

Luleå tekniska universitet är Skandinaviens nordligaste tekniska universitet med huvudcampus i Luleå och utbildning i många akademiska ämnen. Institutionen för system- och rymdteknik rymmer nio forskningsämnen, däribland ämnet informationssystem. Aktuell forskning i Informationssystem fokuserar på design och användning av informationsteknologi i relation till människor, organisationer och samhällen. Informationssystemsforskning sker inom områdena: informationssäkerhet, digital tjänsteinnovation och data sciences i nära samarbete med näringslivet. För att förstärka vår forskning inom området data science så anställer vi nu en postdoc.

Forskningsämnet Informationssystem vid Luleå tekniska universitet https://www.ltu.se/research/subjects/information-systems välkomnar dig att ansöka om en 2 års anställning som postdoc inom data science.

För denna postdoc tjänst så är följande ämnen relevanta: big data, big data analytics, business intelligence, data mining, knowledge discovery in databases, enterprise data warehouse, text analytics, och data visualization.

Ämnesbeskrivning

Informationssystem fokuserar på design och användning av informationsteknologi i relation till människor, organisationer och samhällen.

Arbetsuppgifter

Vi söker en ambitiös och kreativ kollega som vill bidra till ledande forskning inom informationssystem, inriktad mot det ovan beskrivna profilområdet. Postdoktortjänsten erbjuder möjligheter till samarbete med industrin, deltagande i akademiska konferenser och fördjupning inom forskningsområdet data science. Forskningen förväntas ske i samarbete med relevanta parter utanför universitetet.

Anställningen sträcker sig över 2 år på heltid och startar i maj 2019. Detta är en tjänst med 80% forskning och 20% undervisning.

Arbetsuppgifterna består i huvudsak av tre uppgifter; forskning, undervisningsrelaterat arbete och samverkan med det omgivande samhället. I dessa uppgifter ingår det  uppgifter som att ansöka om forskningsfinansiering, data insamling och data bearbetning där data science teknologier används för att antingen förklara ett fenomen eller för att göra förusägelser.

Kvalifikationer

Vi söker en skicklig, analytisk och motiverad kollega som kan utföra avancerad forskning på egen hand och i samverkan med övriga forskargruppen. För att vara behörig måste den sökande ha en doktorsexamen inom Informationssystem, datavetenskap eller motsvarande område. I första hand bör den komma i fråga som har avlagt doktorsexamen högst tre år före ansökningstidens utgång.

För denna tjänst krävs det att du har: 1) publicerat dig i vetenskapliga tidskrifter och konferenser av god kvalitet, 2) erfarenhet av undervisning samt 3) business intelligence, analytics och big data relevanta kompetenser. Du ska även besitta goda kunskaper i muntlig och skriftlig kommunikation på engelska samt vilja lära dig om nya teknologier. Det är meriterande om du har erfarenhet inom matematisk statistik, maskininlärning eller AI. Som sökande ska du även besitta praktisk erfarenhet av att ha jobbat med big data teknologier som: Python, R, RapidMiner, SAS Institute, TensorFlow, Anaconda, H2O, SAP Leonardo, SAP HANA, etc.

Information

För ytterligare information är du välkommen att kontakta: Professor Prof. Ahmed Elragal: ahmed.elragal@ltu.se

Fackliga företrädare: SACO-S Christer Gardelli christer.gardelli@ltu.se 0920-49 18 09, OFR-S Lars Frisk, Lars.Frisk@ltu.se 0920-49 17 92

Luleå tekniska universitet arbetar aktivt med jämställdhet och mångfald som bidrar till en kreativ studie- och arbetsmiljö. Universitetets värdegrunder bygger på respekt, tillit, öppenhet och ansvar.

Ansökan

Vi ser helst att du söker befattningen via ansökningsknappen nedan där du bifogar:

• Personligt brev (på engelska)som visar hur du som sökande passar profilen för den annonserade tjänsten samt den existerande forskningen inom Informationssystem vid LTU
• Komplett CV (på engelska)
• Forskningsintresse (på engelska)
• Undervisningserfarenhet (på engelska)
• Kopior på certifikat och diplom
• Relevanta vetenskapliga publikationer (3 st)

Var vänlig och märk din ansökan med referensnumret nedan. Ansökan samt examensbevis måste vara skrivna på svenska eller engelska.

Referensnummer: 589-2019              
Sista ansökningsdag: 2019-03-22

Antal tjänster

1

Adress

Luleå tekniska universitet, Luleå tekniska universitet, 97187 Luleå

Tillåt ansökningar via Eljesters webbsystem?

Nej

Detaljer


Antal tjänster: 1
Län/Ort:
Adress: Luleå tekniska universitet, Luleå tekniska universitet, 97187 Luleå
Senaste dag: 2019-03-22
AMS-ID: 8144502

Flera detaljer finns på ams.se.

Eljester Jobb

Eljester Jobb är en del av Eljester AB, som ingår i företagsgruppen Resultatfabriken. Läs mer om Eljester

Integritet och cookies | Användarvillkor

Idéer och förslag?

Tycker du att vi ska hämta jobb från fler än Arbetsförmedlingen, eller har du andra förslag om hur vi kan bli bättre? Mejla jobb@eljester.se och berätta mer.