Rådgivare med psykologisk alternativt psykosocial kompetens till Norra regi 34 visningar

Den här jobbannonsen har hämtats från Arbetsförmedlingen.

Specialpedagogiska skolmyndigheten arbetar för att barn, unga och vuxna oavsett funktionsförmåga ska få förutsättningar att nå målen för sin utbildning. Det gör vi genom specialpedagogiskt stöd, undervisning i specialskolor, tillgängliga läromedel och statsbidrag. Den kompetens vi erbjuder kompletterar kommunernas egna resurser. Myndigheten har 1160 anställda och har verksamhet i hela landet. Läs mer på vår webbplats www.spsm.se.

ARBETSUPPGIFTER

Specialpedagogiskt stöd behöver förstärka med en rådgivare till Luleå med psykologisk alternativt psykosocial kompetens som ett stöd i det specialpedagogiska arbetet. Som rådgivare ingår du i ett team och du är en stödjande kunskapsresurs med ditt perspektiv och dialogpartner i specialpedagogiska frågor till kommuner och andra skolhuvudmän. Våra team verkar inom Norra regionen som omfattar de fem nordligaste länen. Du bygger nätverk och i din konsultativa roll vägleder du personal i förskolor, skolor och kommuner. Samverkan med andra myndigheter, landsting och intresseorganisationer ingår som en del i arbetet.

KVALIFIKATIONER

Vi söker dig som är legitimerad psykolog alternativt socionom eller kompetens som vi bedömer likvärdig. Vi vill att du har systemiskt förhållningssätt och att du är processorienterad. Det är meriterande om du har en dokumenterad pedagogisk inriktning, men inget krav. I ditt stödjande arbete med förskolans, skolans och vuxenutbildningens uppdrag kommer du att arbeta med komplexa pedagogiska frågeställningar och strategiska framgångsfaktorer på individ-, grupp- och organisationsnivå. Har du kunskaper och erfarenhet av att arbeta med digitala lärverktyg och webbaserat stöd är det en tillgång då det ingår i uppdraget som rådgivare.

Meriterande är om du arbetat i någon form med förebyggande och hälsofrämjande elevhälsa och med förskole- och skolutveckling. Du är förtrogen med skollagen samt har ett barnrättsligt förhållningssätt då vi i vårt uppdrag arbetar med att omsätta barnkonventionen och konventionen om rättigheter för personer med funktionsnedsättning i praktiskt arbete.

För oss är det viktigt att du som person är positiv, kan motivera andra och har förmåga att skapa goda relationer. I urvalet lägger vi stor vikt vid dina fem senaste års arbetslivserfarenhet och kompetenspåbyggnad som vi bedömer relevant för tjänsten och som kompletterar den kompetens vi har i våra team. Du ska ha god datorvana och vara van vid att arbeta med dokumentation. Resor ingår i tjänsten varför körkort B är ett krav.

Din förmåga att kommunicera och vägleda individer, grupper och organisationer finns dokumenterad eller styrkt genom referenser. Du trivs bra med att föreläsa i både mindre och större sammanhang. Du är van att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och gärna på engelska. För oss är det också viktigt att du som person är nyfiken, kreativ och har förmågan att engagera och motivera. Arbetet kräver att du har god förmåga att samarbeta, att utveckla nya kontakter och att du ser förändringar som en möjlighet till utveckling. Stor hänsyn tas till personlig lämplighet.

Som rådgivare ges du ett stort eget ansvar och möjlighet att påverka din egen arbetssituation. Vi erbjuder ett omväxlande och stimulerande arbete där du har god möjlighet att kombinera arbets- och familjeliv. Vi tycker att kompetensutveckling och friskvård är viktigt. Vid all rekrytering sätter vi värde på de kvalitéer som jämställdhet och mångfald tillför verksamheten.

ÖVRIGT

Utdrag från belastningsregistret ska visas upp inför anställning.

Vid all rekrytering sätter vi värde på de kvalitéer som jämställdhet och mångfald tillför verksamheten.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss denna gång alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

I denna rekrytering samarbetar vi med Poolia.

För frågor kontakta Susanne Sandvärn via mail eller via telefon under v 31.

Antal tjänster

1

Adress

Specialpedagogiska skolmyndigheten, Luleå, Box 1100, 87129 Härnösand

Tillåt ansökningar via Eljesters webbsystem?

Nej

Detaljer


Antal tjänster: 1
Län/Ort:
Adress: Specialpedagogiska skolmyndigheten, Luleå, Box 1100, 87129 Härnösand
Senaste dag: 2018-08-12
AMS-ID: 7778718

Flera detaljer finns på ams.se.

Eljester Jobb

Eljester Jobb är en del av Eljester AB, som ingår i företagsgruppen Resultatfabriken. Läs mer om Eljester

Integritet och cookies | Användarvillkor

Idéer och förslag?

Tycker du att vi ska hämta jobb från fler än Arbetsförmedlingen, eller har du andra förslag om hur vi kan bli bättre? Mejla jobb@eljester.se och berätta mer.