Rektor till Lapplands Gymnasium Pajala 15 visningar

Den här jobbannonsen har hämtats från Arbetsförmedlingen.

Lapplands Kommunalförbund är en sammanslutning mellan kommunerna Kiruna, Gällivare, Jokkmokk och Pajala som samverkar inom gymnasieutbildning, utbildning för vuxna, energi- och klimatrådgivning, upphandling samt personliga ombud. Regionen har ca 55 000 invånare och en yta på över 60 000 kvadratkilometer. Omkring 350 anställda arbetar inom förbundet.

Lapplands Gymnasium är den gemensamma gymnasieorganisationen för Gällivare, Jokkmokk, Kiruna och Pajala. Våra fyra skolor har tillsammans cirka 20 program och totalt drygt 2000 elever och finns i Sveriges största och mest distansberoende region Långt borta men ändå nära. Vår vision innebär att vi ska erbjuda unika och attraktiva utbildningar av högsta kvalitet.

ARBETSUPPGIFTER

Som rektor kommer du att ansvara för Lapplands Gymnasium Pajala, skolenheten Laestadiusskolan. Skolan har ca 150 elever som går på följande program: EE, HA, IM, IN, NA, SA, TE, VO samt elever i gymnasiesärskolan. Skolans stora utbud ställer krav på samarbete vid skolan och inom Lapplands Gymnasium med exempelvis samläsning mellan program och fjärrundervisning i flera ämnen/kurser. I arbetet som rektor är det din uppgift att leda och utveckla verksamheten. Med fokus på det pedagogiska ledarskapet ansvarar du för verksamhetsutveckling, ekonomi, personalledning och arbetsmiljöfrågor. Tillsammans med dina medarbetare skapar du förutsättningar för att skolan skall kunna möta de förändringar som förestår inom gymnasieutbildningen. Med goda studieresultat och nöjda elever ser du till att skolan är attraktiv och ett naturligt val för kommunens elever. Till din hjälp har du även annan stödpersonal på skolan för administration, schemaläggning, studie- och yrkesvägledning, elevhälsa m.m. Du rapporterar till gymnasiechefen och är en del av ledningsgruppen för Lapplands Gymnasium.

KVALIFIKATIONER

Vi söker dig som är tydlig i ditt ledarskap och som har pedagogisk utbildning. Vi förutsätter att du är lyhörd och har lätt för att samarbeta samt att du kan entusiasmera dina medarbetare. Som person är du säker på dig själv, handlingskraftig och beredd att driva utvecklingen i riktning mot de mål som beslutats. Du är resultatinriktad men samtidigt öppen för andras idéer och beredd att ingå i ett ledningsteam som arbetar tillsammans med gemensamma mål. Du är uthållig, konsekvent, och villig att fatta såväl enkla som obekväma beslut om så krävs. Erfarenhet av pedagogiskt ledarskap och genomgången statlig rektorsutbildning är meriterande.

ÖVRIGT

En överlämning från nuvarande befattningshavare kommer att ske, detta planeras när tillträdesdag etc. är klart. Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Uppgifterna behandlas och sparas enligt personuppgiftslagen.

Varmt välkommen med din ansökan!

Antal tjänster

1

Adress

Lapplands kommunalförbund, Lapplands Gymnasium, Bergmästaregatan 8, 98185 Kiruna

Tillåt ansökningar via Eljesters webbsystem?

Nej

Detaljer


Antal tjänster: 1
Län/Ort:
Adress: Lapplands kommunalförbund, Lapplands Gymnasium, Bergmästaregatan 8, 98185 Kiruna
Senaste dag: 2019-03-28
AMS-ID: 8156530

Flera detaljer finns på ams.se.

Eljester Jobb

Eljester Jobb är en del av Eljester AB, som ingår i företagsgruppen Resultatfabriken. Läs mer om Eljester

Integritet och cookies | Användarvillkor

Idéer och förslag?

Tycker du att vi ska hämta jobb från fler än Arbetsförmedlingen, eller har du andra förslag om hur vi kan bli bättre? Mejla jobb@eljester.se och berätta mer.