Semestervikarierande bergarbetare sökes till Kiruna och Svappavaara 36 visningar

Den här jobbannonsen har hämtats från Arbetsförmedlingen.

Semestervikarierande bergarbetare sökes till Kiruna och Svappavaara

Om företaget / verksamheten
Bergarbetare är ett samlat begrepp för medarbetare som arbetar närmast berget i Kirunas underjordsgruva eller i Svappavaaras dagbrott. Nu söker vi semestervikarier som vill arbeta som bergarbetare på följande orter och arbetsplatser. Hos varje arbetsplats får du som semestervikarie en gedigen utbildning eller introduktion för att du på bästa möjliga sätt ska få lära dig maskinerna och arbetsuppgifterna. Tillsättning kommer ske löpande eftersom utbildningstiden varierar hos de olika arbetsplatserna.
Om du är nyfiken och vill veta mer om LKAB:s gruvbrytning kan du läsa om det här: https://www.lkab.com/sv/om-lkab/fran-gruva-till-hamn/bryta/vara-underjordsgruvor/ och här: https://www.lkab.com/sv/om-lkab/fran-gruva-till-hamn/bryta/vara-dagbrottsgruvor/
OBSERVERA! Det kommer att annonseras fler tjänster för semestervikariat på LKAB, bland annat elektriker, mekaniker, driftsoperatörer med mera inom snar framtid.

Om tjänsten

KIRUNA:
.Ortdrivning/Tillredning Ortdrivningen arbetar med att borra och säkra berget under jord. Tillredningens främsta uppgift är att driva tunnlar samt förstärka bergväggarna för en säker arbetsmiljö på produktionsområdena. Tjänsten som bergarbetare på Ortdrivningen består av att framföra borr- och bultrigg men också enklare reparationer och felsökning av maskinen du framför.
.Produktionsborrning/Rasborrning Rasborrningens arbetsuppgifter omfattar produktionsborrning, det innebär att vi skapar borrhål där laddningen ska ladda och skjuta lös sten åt lastningen. Detta görs antingen från ett kontrollrum eller i en kur beläget under jord. I arbetsuppgifterna ingår även flytt av borrigg, byte av borrkronor samt daglig tillsyn vilket görs ute på produktionsområden där riggen står.
.Specialborrning Specialborrningen har till uppgift att utföra borrning av specialhål och hålrensning på uppdrag av övriga arbetsgrupper. Arbetets karaktär varierar eftersom både planerade och akuta jobb utförs. Specialborrningen är en liten och sammansvetsad arbetsgrupp som har hela gruvan som sitt arbetsområde. .Laddning och Skrotning Laddningens främsta arbetsuppgift är att ladda och skjuta sprängmedelssalvor i borrhålen som rasborrningen, ortdrivningen och specialborrningen har skapat. Skrotningens främsta uppgift är att besikta och säkra berget för övriga arbetsplatser. Som vikarie genomför du arbetet både på laddningen och skrotningen tillsammans med en erfaren kollega.
.Lastning Lastningen är den största arbetsplatsen under jord. Som bergarbetare på lastningen ser man till att lasta järnmalmen ut ur orterna med lastmaskiner där sprängningarna från laddningen är utförd. Lastmaskinerna klarar av att ta 17-25 ton malm i skopan. Malmen flyttas sedan med lastmaskinerna och tippas ner i vertikala schakt, så kallade störtschakt.
.Fjärrcentralen Fjärrcentralen 1365 är en ny arbetsplats som är i uppstartsfasen. Arbetsuppgifterna är i huvudsak manuell lastning, fjärrlastning, fjärrstyrd skutknackning och daglig tillsyn på ovanstående maskiner. Arbeten utförs i kontrollrum och på produktionsområden.
.Skivservice Skivservice fungerar som en serviceorganisation till gruvan. Arbetsplatsens uppdrag är att bygga, serva och underhålla produktionsområdena. I rollen som bergarbetare på Skivservice kommer du ha många och varierande arbetsuppgifter. Exempel på detta kan vara att bärga lastmaskiner, agera transportledare, sätta upp kabelskydd och utföra daglig tillsyn på produktionsområden. SVAPPAVAARA:
.Borrning Borrning sker med ett mobilt borraggregat som borrar långa och nedåtriktade hål genom skivorna. Borrningens utförande och omfattning fastställs av bergets kvalitet och önskat styckefall. Borriggsförarna har som uppgift att borra hålen i berget som sedan ska fyllas med sprängämnen av laddarna.
.Laddning Efter borrning fyller laddaren borrhålen med omkring 25 ton sprängmedel som spränger loss berget. Sprängmedlet levereras från vår egen sprängfabrik i Kiruna, samt planerar för att laddningar sker säkert och effektivt.

Dina kvalifikationer

Du ska ha fyllt 18 år och du har, eller har påbörjat en gymnasieutbildning – gärna med fordons eller industriteknisk inriktning. Du har körkort med lägst B-behörighet. Har du arbetslivserfarenhet från någon verksamhet som liknar vår samt maskinvana är det meriterande. För att du ska passa i rollen som bergarbetare ska du vara driven, självgående och lockas av fysiskt arbete. Oavsett om du ska arbeta i grupp eller självständigt ska du ha en god samarbets- och kommunikationsförmåga. Engagemang, Nytänkande och Ansvar är viktiga ledord för dig i ditt dagliga arbete. För vår arbetsgrupp är det viktigt att ha ett inkluderande klimat där alla känner sig välkomna och vi ser därför fram emot nya tankar, idéer och synsätt. Precis som LKAB i övrigt så eftersträvar vi mångfald och en jämn könsfördelning på våra arbetsplatser.

Vi erbjuder

Ett jobb i en högteknologisk, internationell gruv- och mineralkoncern med storskalig verksamhet på en global, konkurrensutsatt marknad. Vi kan erbjuda friskvård på olika träningsanläggningar, bokning av LKAB:s fritidsstugor samt andra typer av förmåner.

Övrig information

Har du några frågor gällande rekryteringen eller tjänsten, vänligen kontakta: rekrytering@lkab.com

Adress

LKAB, , 98186 KIRUNA

Tillåt ansökningar via Eljesters webbsystem?

Nej

Detaljer


Antal tjänster: 1
Län/Ort:
Adress: LKAB, , 98186 KIRUNA
Senaste dag: 2019-02-17
AMS-ID: 0018-682653

Flera detaljer finns på ams.se.

Eljester Jobb

Eljester Jobb är en del av Eljester AB, som ingår i företagsgruppen Resultatfabriken. Läs mer om Eljester

Integritet och cookies | Användarvillkor

Idéer och förslag?

Tycker du att vi ska hämta jobb från fler än Arbetsförmedlingen, eller har du andra förslag om hur vi kan bli bättre? Mejla jobb@eljester.se och berätta mer.