Senior forskare hållbar processteknik 2 visningar

Den här jobbannonsen har hämtats från Arbetsförmedlingen.

Vi vill bli fler! Metallforskningsinstitutet Swerim bedriver industrinära forskning och utveckling kring metaller och deras väg från råmaterial till färdig produkt. Vi är 200 medarbetare på två orter i Sverige – Luleå och Stockholm. Vår vision är en fossilfri och cirkulär industri.

.

Vill du vara med och driva utveckling inom processmetallurgi?
Vår verksamhet inom processmetallurgi utvecklas ständigt och nu söker vi dig som vill vara med och bidra till att nå industrins hållbarhetsmål genom utveckling av nya processer, mättekniker och metoder. Forskningen syftar att lösa industriella behov genom att utveckla befintliga och nya processer, från idé till pilot, och inkluderar både teoretisk och experimentellt arbete.
 
Swerim är ett industriforskningsinstitut inom gruvteknik, processmetallurgi, material, produktionsteknik och tillverkning. Vår styrka är tillämpad forskning för resurseffektiv och hållbar industri. Vi är 190 medarbetare och har verksamhet i Luleå och i Stockholm. Denna tjänst är placerad i Luleå där vi har unika pilothallar, laboratorier och lokaler för processmetallurgisk utveckling.
 

Rollen

Du kommer att arbeta med industrinära utveckling av metallurgiska processer. Tyngdpunkten ligger på utveckling av hållbara metoder för reduktionsmetallurgisk produktion av metaller från nya råvarukäller, jungfruliga och återvunna. Våra fokusområden inkluderar teknologiutveckling från traditionell smältmetallurgi till stränggjutning, och vi försöker ständigt utvidga våra kompetenser mot nya tekniker som kan vara till nytta för industri och samhälle.
 
Arbetet innebär experimentella undersökningar, teknisk utveckling, teoretiskt utvärderingsarbete som innebär dataanalys och signalbehandling. Dina arbetsuppgifter kommer också att inkludera projektledning, försäljning av uppdrag mot företag och att söka medel från offentliga finansiärer för större forskningsprojekt. Du kommer att arbeta med stora fleråriga forskningsprojekt samt med korta direkta industriuppdrag och också nätverka med kollegor från universitet, andra forskningsinstitut, företag och myndigheter både i Sverige och internationellt.
 
Tjänsten som forskare är placerad i avdelningen Hållbar Processteknik där 6 personer är verksamma. Det är en tjänst med goda personliga utvecklingsmöjligheter och med möjlighet till flera karriärvägar i forskningsrollen.
 

Kompetens och kvalifikationer

Vi söker dig som är högskoleutbildad civilingenjör, materialvetare, fysiker eller kemist. Vi ser gärna att du har arbetat inom industrin eller forskningsvärlden. Är du disputerat är detta välkommet men inte ett krav. Erfarenhet av industriell drift i metallurgisk industri värderas högt. Har du dessutom erfarenhet från metallproducerande eller tillverkande industri är detta mycket positivt.
 
Tjänsten innebär nätverkande och kontakt med kunder och andra forskningskollegor och en förutsättning är att du är kommunikativ och duktigt på att bygga goda relationer. Du har lätt för att uttrycka dig i tal och skrift, goda kunskaper pi engelska är ett krav. Som person är du nyfiken, analytisk och lyhörd mot kunders behov. Du trivs med både teoretis och praktisk arbete, tar stort eget ansvar och drivs av din kreativitet och resultatfokus. Det är viktigt med god samarbetsförmåga och att du kan sätta ditt arbete i ett större sammanhang.
 

Vill du veta mer är du välkommen att kontakta

Johan Bustnes, avdelningschef, , john.bustnes@swerim.se
Anna Söderbäck, HR, 08-440 48 31, anna.soderback@swerim.se
Lars-Erik Frohm, Sveriges Ingenjörer, 0920-201918, lars-erik.frohm@swerim.se
Ove Engman, Unionen, tfn 0920 – 20 19 40.

Ansökan

Ansök snabbt genom att fylla i formuläret nedan senast den 22 mars 2019.

Antal tjänster

1

Adress

Swerim AB, Box 812, 97125 Luleå

Tillåt ansökningar via Eljesters webbsystem?

Nej

Detaljer


Antal tjänster: 1
Län/Ort:
Adress: Swerim AB, Box 812, 97125 Luleå
Senaste dag: 2019-03-22
AMS-ID: 8195584

Flera detaljer finns på ams.se.

Eljester Jobb

Eljester Jobb är en del av Eljester AB, som ingår i företagsgruppen Resultatfabriken. Läs mer om Eljester

Integritet och cookies | Användarvillkor

Idéer och förslag?

Tycker du att vi ska hämta jobb från fler än Arbetsförmedlingen, eller har du andra förslag om hur vi kan bli bättre? Mejla jobb@eljester.se och berätta mer.