SIUS konsult Af Malmfälten 4 visningar

Den här jobbannonsen har hämtats från Arbetsförmedlingen.

Vi söker SIUS till Arbetsförmedlingen enhet Malmfälten. Placeringsort Kiruna.

Arbetsförmedlingen är Sveriges största förmedlare av arbeten. Varje år sammanför vi på olika sätt tusentals arbetssökande med arbetsgivare som behöver nya medarbetare. Vi har den samlade kunskapen om arbetsmarknaden, branscher och yrken. Som medarbetare hos oss får du, tillsammans med våra ca 14 000 kreativa och professionella medarbetare, vara med och bidra till att öka sysselsättningen och en välfungerande arbetsmarknad. Nu har vi inlett ett viktigt förnyelsearbete mot en modernare myndighet. Är du rätt person att hjälpa oss nå dit vi vill?

Rollbeskrivning

Som SIUS-konsulent arbetar du med särskilt introduktions- och uppföljningsstöd till arbetssökande med funktionsnedsättning enligt Supported Employment-metoden. Arbetet innebär att till den arbetssökande söka lämplig arbetsplats och arbetsuppgifter som är anpassade efter de individuella förutsättningarna. Stödet riktar sig både till arbetsgivare och till arbetssökande varför arbetsgivarkontakter är en mycket viktig del i arbetet.

SIUS, ”Särskild stödperson för introduktions- och uppföljningsstöd” är en metod som syftar till att integrera personer med funktionsvariation i arbetslivet och ge förutsättningar för den arbetssökande att finna, få och behålla ett arbete.

Målgruppen är arbetssökande med olika former av funktionsvariationer som påverkar arbetsförmågan, och därmed begränsar förmågan att etablera sig på arbetsmarknaden.

SIUS-konsulenten ska vara ett stöd till både arbetssökande och till arbetsgivare. I arbetsuppgifterna ingår att etablera och utveckla företagskontakter och att marknadsföra arbetsförmedlingens arbete för personer med funktionsnedsättning.

Arbetet som SIUS-konsulent är självständigt med tydliga mål.

 Grundläggande kvalifikationskrav


Krav ställs på högskoleutbildning om lägst 180 högskolepoäng (120 poäng enligt tidigare system). Alternativt är du eller har varit anställd som arbetsförmedlare vid Arbetsförmedlingen och har goda kunskaper om vårt uppdrag samt bedöms ha goda förutsättningar att leva upp till dagens krav på arbetsförmedlare.

• Goda kunskaper om arbetsmarknad och samhälle genom minst 2 års arbetslivserfarenhet.
• Mycket goda kunskaper i att på svenska kommunicera i tal och skrift.
• B-körkort.

Meriterande

• Utbildning i Supported Employment.
• Erfarenhet av arbetsgivarkontakter och ackvirering av platser, gärna till målgruppen.
• Arbetslivserfarenhet i roll som SIUS.
• Kunskap och kännedom om den lokala arbetsmarknaden i Kiruna och närliggande kommuner.
• Erfarenhet av eller kunskap i lösningsinriktat arbetssätt.
• Andra språkkunskaper än svenska och erfarenhet av olika kulturer.
• Arbetsförmedlingens basutbildning för Arbetsförmedlare.

Önskade kompetenser

• God förmåga att själv planera, prioritera och strukturera ditt dagliga arbete.
• Arbetet ställer mycket stora krav på att du har förmåga att ta kontakter med arbetsgivare för att leta platser till målgruppen.
• Förmåga att arbeta mål- och resultatorienterat.
• Förmåga att se möjligheter i förändrade omständigheter.
• Du har god förmåga att arbeta självständigt samt har lätt att skapa förutsättningar för gott samarbete både externt och internt 

Övrig

Anställningarna är tillsvidare och vi tillämpar sex månaders provanställning om du inte redan har en tillsvidareanställning inom myndigheten. Tillträde sker enligt överenskommelse.

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast den 14 december märkt med diarienummer Af-2018/0056 3161. Intervjuer planeras till den 20 alt 21 december. Du ansöker genom att klicka på knappen ”ansök” nedan. Bifoga ditt CV där du beskriver relevant arbetslivserfarenhet och utbildning samt ett personligt brev där du beskriver varför du söker jobbet.

Arbetsförmedlingen värnar om en rekrytering fri från diskriminering. Vi anser att olikheter berikar och strävar därför efter en personalsammansättning som speglar samhällets mångfald. Vi ser även positivt på om du har kunskaper i något av våra minoritetsspråk.

Antal tjänster

1

Adress

Arbetsförmedlingen, Box 240, 98124 Kiruna

Tillåt ansökningar via Eljesters webbsystem?

Nej

Detaljer


Antal tjänster: 1
Län/Ort:
Adress: Arbetsförmedlingen, Box 240, 98124 Kiruna
Senaste dag: 2018-12-14
AMS-ID: 8046049

Flera detaljer finns på ams.se.

Eljester Jobb

Eljester Jobb är en del av Eljester AB, som ingår i företagsgruppen Resultatfabriken. Läs mer om Eljester

Integritet och cookies | Användarvillkor

Idéer och förslag?

Tycker du att vi ska hämta jobb från fler än Arbetsförmedlingen, eller har du andra förslag om hur vi kan bli bättre? Mejla jobb@eljester.se och berätta mer.