Skolchef 3 visningar

Den här jobbannonsen har hämtats från Arbetsförmedlingen.

Skolchef

Är Du en nyckelperson som vill vara med och skapa de bästa förutsättningarna för våra barn och ungdomar?

Natursköna Arvidsjaur ligger mitt i landskapet Lappland ca. 90 mil norr om Stockholm och 11 mil söder om polcirkeln. Här är det nära till allt, både inom kommunen och ut i världen. Med ett brett utbud av fritidsaktiviteter och naturen inpå knuten är Arvidsjaur en plats där det är enkelt att trivas. Näringslivet kännetecknas av besöksnäring och handel, träförädling, biltestverksamheter och offentlig sektor.

Arvidsjaurs kommun söker Dig som vill ta ansvar för utvecklingen av all skolutbildning i Arvidsjaur kommun. Verksamheten är inne i en expansiv förändringsfas för att öka måluppfyllelsen men också för att bättre kunna möta framtiden, som skolchef kommer Du att ha en nyckelroll i detta utvecklingsarbete.

Barn- och utbildningsförvaltningens i Arvidsjaurs kommun ansvarar för all utbildning från förskola till gymnasium, SFI och kommunal vuxenskola. Totalt nästan 1400 elever innevarande läsår.

Omfattning: Heltid

Arbetsbeskrivning

Som Skolchef är ditt primära uppdrag att leda verksamheten in i framtiden. Med ett starkt fokus på att vidareutveckla verksamheten. Du leder en organisation med många kompetenta och engagerade medarbetare som brinner för elevernas lärande och utveckling.

En av dina viktigaste uppgifter blir att rusta organisationen så att den når uppsatta mål. Digitaliseringen inom skolans område ser Du som en spännande utmaning och möjlighet.

Uppdraget innebär också att Du är ansvarig för att skollagen och läroplanerna följs, Du har också ansvar för att säkerställa kommunens systematiska kvalitetsarbete inom skolans område. Din viktigaste uppgift är att ha ett övergripande ansvar för helheten inte minst avseende ekonomi och långsiktiga planer.

Omvärldsbevakning av aktuella skolfrågor och forskning inom skolområdet liksom samverkan med andra kommuner, regionala och nationella aktörer är en viktig del av uppdraget som skolchef.

Kommunens värdegrund – glädje, respekt och professionalitet – ska fungera som trygghet i hur vi agerar i det dagliga arbetet.

Du leder förvaltningen genom dina rektorer i nära samverkan med både den politiska ledningen och kommunledningen. Du rapporterar Barn och utbildningsnämnden och ingår i kommunens ledningsgrupp i egenskap av Skolchef.

Kvalifikationer

Relevant Högskola eller Universitetsutbildning, med 3 – 5 års erfarenhet av ledarskap, bra med erfarenhet från kommunalverksamhet. Meriterande med juridisk kompetens. Meriterande med arbete i myndighetsutövning, erfarenhet inom utbildningssektorn.

Det krävs en empatisk men orädd ledare, tydlig och en god förmåga att fatta beslut. Kommunikativ och förtroendeingivande är framstående egenskaper. En av de viktigaste utmaningarna blir att rusta organisationen för att uppnå verksamhetens mål.

Sista ansökningsdag: 2018-04-30, urval och intervjuer kommer att ske löpande

För information: I denna rekrytering samarbetar Arvidsjaurs kommun med Randstad. Vid frågor om tjänsten eller själva ansökningsprocessen vänligen kontakta Rekryteringskonsult Daniel Kalén, 076-851 42 48, daniel.kalen@randstad.se

Antal tjänster

1

Adress

Randstad AB, Stationsgatan 36, 97232 LULEÅ

Tillåt ansökningar via Eljesters webbsystem?

Nej

Detaljer


Antal tjänster: 1
Län/Ort:
Adress: Randstad AB, Stationsgatan 36, 97232 LULEÅ
Senaste dag: 2018-04-30
AMS-ID: 7647996

Flera detaljer finns på ams.se.

Eljester Jobb

Eljester Jobb är en del av Eljester AB, som ingår i företagsgruppen Resultatfabriken. Läs mer om Eljester

Integritet och cookies | Användarvillkor

Idéer och förslag?

Tycker du att vi ska hämta jobb från fler än Arbetsförmedlingen, eller har du andra förslag om hur vi kan bli bättre? Mejla jobb@eljester.se och berätta mer.