Skolhandläggare till Furuparkskolan och Tallkronanskolan 4 visningar

Den här jobbannonsen har hämtats från Arbetsförmedlingen.

Luleå förenar storstadens utbud med småstadens närhet. En hållbar kuststad i ständig utveckling med nytänkande näringsliv, universitet med forskning i världsklass, positivt samarbetsklimat och en naturnära livsmiljö som ger det bästa av alla årstider.

Furuparkskolan är belägen i ett villakvarter på bostadsområdet Skurholmen, 3 km från Luleå centrum, Tallkronanskolan är belägen på det nya bostadsområden Kronan. Skolorna inrymmer tillsammans drygt 500 elever från förskoleklass till årskurs 6.

ARBETSUPPGIFTER

Skolhandläggare är en befattning hos Barn- och utbildningsförvaltningen som syftar till att stödja rektor i de alltmer komplexa krav som ställs utifrån den nya skollagen och bidra till skolans pedagogiska idé. Skolhandläggaren ska vara ett kvalificerat administrativt stöd till rektor och hjälp för linjeorganisationen. Du kommer arbeta resursinriktat och flexibelt i nära dialog med all personal på skolan, framförallt med rektor. Variationen i arbetsuppgifterna är mycket stor och du måste vara beredd att kasta om de planer du gjort upp för dagen i de fall detta krävs.

Du ska tillgodose de krav som ställs enligt skollagen angående elevärenden, elevskador/tillbud, protokoll/dokumentation, post/arkiv och diarium, skydds- och allergirond, SAMS (Systematisk miljö-och säkerhetsarbete), brandskyddsrond samt utredningar och undersökningar. Tjänsten innebär även att du ska göra uppföljning och kontroll av vårt interna kösystem och i övrigt vara ett allmänt stöd till rektor i dennes uppdrag. Du tar emot presumtiva elever och föräldrar och ha kontakt med myndigheter, och förvaltningar.

KVALIFIKATIONER

Du har adekvat högskoleutbildning med viss juridisk och ekonomisk kompetens. Du har tidigare erfarenhet av att arbeta inom pedagogisk verksamhet och har en pedagogisk insikt. Vi ser gärna sökande med erfarenhet av skolans organisation och pedagogiska verksamhet samt erfarenhet/kompetens av arbetsmiljöarbete. Du har god kännedom om och erfarenhet av rektors och skolans uppdrag.

Vi kommer lägga stor vikt vid personlig lämplighet. Du har god samarbetsförmåga och kan hålla i många frågor samtidigt. Du kan och har viljan att bidra till värdegrundsarbetet på skolan genom ett demokratiskt förhållningssätt som uppmuntrar till inflytande och samspel. Du är gärna en del av skolans gemensamma aktiviteter samt vill och kan samverka med elever och pedagoger på olika sätt. Du är noggrann och har förmåga till struktur och organisation samt kan uttrycka dig väl i både tal och skrift.

ÖVRIGT

Vi erbjuder en trivsam arbetsmiljö, stimulerande arbetsuppgifter och tillämpar rökfri arbetstid. För att arbeta hos oss ska du dela Luleå kommuns gemensamma värdegrund där Engagemang, Ansvarstagande och Kompetens är ledorden.

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka, vi välkomnar medarbetare med olika bakgrund och arbetar för att våra arbetsplatser ska vara tillgängliga för alla. Luleå kommun ser heltid som en rättighet deltid som en möjlighet. Det är meriterande om du har kunskaper i finska, samiska och/eller meänkieli eftersom dessa nationella minoritetsspråk är vanligt i våra verksamheter.

Om du erhåller befattningen ska du lämna in ett godkänt utdrag ur belastningsregistret

Vi undanber oss alla erbjudanden om jobbannonsering och rekryteringshjälp, Luleå kommun har ett kommunövergripande förhållningssätt och har avtal som samordnas av personalkontoret.

Tips!
Följ oss på Facebook – Jobba i Luleå kommun
Alla våra lediga jobb finns på lulea.se/ledigajobb

Antal tjänster

1

Adress

Luleå kommun, Buf Verksamhet F-6, Rådstugatan 11, 97185 Luleå

Tillåt ansökningar via Eljesters webbsystem?

Nej

Detaljer


Antal tjänster: 1
Län/Ort:
Adress: Luleå kommun, Buf Verksamhet F-6, Rådstugatan 11, 97185 Luleå
Senaste dag: 2019-03-29
AMS-ID: 8196050

Flera detaljer finns på ams.se.

Eljester Jobb

Eljester Jobb är en del av Eljester AB, som ingår i företagsgruppen Resultatfabriken. Läs mer om Eljester

Integritet och cookies | Användarvillkor

Idéer och förslag?

Tycker du att vi ska hämta jobb från fler än Arbetsförmedlingen, eller har du andra förslag om hur vi kan bli bättre? Mejla jobb@eljester.se och berätta mer.