Skolsköterska 3 visningar

Den här jobbannonsen har hämtats från Arbetsförmedlingen.

Med 30 års erfarenhet av lärande står Pysslingen Skolor för både tradition och nytänkande. Totalt är vi 55 för- och grundskolor från Kalix i norr till Lund i söder med en mångfald i pedagogik och profiler men med gemensamt fokus på hög kvalitet. Varje skola är unik som skola och som arbetsplats, vilket ger våra medarbetare stor möjlighet att påverka sin vardag och bidra till skolans utveckling. Med drygt 1 300 medarbetare är vi en av Sveriges största arbetsgivare inom utbildningssektorn.

Norrskenet Kalix är en verksamhet med 1-16 års perspektiv. Vi har idag fyra förskoleavdelningar och en skola från förskoleklass – årskurs 9. 

Vi en välfungerande verksamhet med stort fokus på kvalité & undervisning. Våra ledord är kunskap, trygghet  & trivsel, något som genomsyrar hela vår verksamhet och elevernas skoldag.

Vi välkomnar dig till ett glatt och härligt gäng.

 

Detta söker vi

Som skolsköterska arbetar du ur ett skolperspektiv på uppdrag av rektor eller  utifrån gällande lagstiftning. Skolsköterska är en viktig del av skolans elevhälsa som skall arbeta främst förebyggande och hälsofrämjande. Personalen i elevhälsoteamet har hög kompetens och ett stort engagemang för elevernas måluppfyllelse, välmående samt satsar mycket på att utveckla skolans förebyggande elevhälsoarbete och du blir en viktig kugge i detta arbete.

Skolsköterskans uppdrag är att hjälpa skolan som organisation att se både problem och möjligheter ur elevens perspektiv. I ett individperspektiv arbetar skolsköterskan att utifrån sin profession undanröja hinder för varje elevs lärande och utveckling.

I arbetet ingår att utföra elevhälsans medicinska insatser enligt gällande råd och anvisningar. Tillsammans med skolläkare ansvarar du för elevhälsans medicinska insatser. Tjänsten riktar sig mot årskurs F-9. I tjänsten ingår att vid behov delta i möten som övrig skolpersonal med t.ex. vårdnadshavare eller andra myndigheter. 

Skolsköterskor arbetar under tillsyn av Socialstyrelsen och ansvarar för sina arbetsmetoder utan att ta över ansvaret för ärendet. Skolsköterskors direkta individarbete faller under Hälso- och sjukvårdslagen och innebär därför bland annat journalföringsplikt.

• Du ingår i och är en viktig del i skolans elevhälsoteam.
• Du remitterar till andra vårdgivare.
• Du bidrar till utvecklingsarbete på organisationsnivå.
• Du genomför kompetensutvecklande insatser.
• Du ingår som en viktig del av EHT-arbetslaget.

 

Kvalifikationer

Legitimerad sjuksköterska med specialistsköterskeutbildning hälso- och sjukvård för barn och ungdom, Distriktssköterska eller Skolsköterskeprogrammet.

Som person är du ansvarsfull, engagerad och lyhörd. Du har en positiv attityd till ditt arbete och hanterar situationer på ett konstruktivt och lösningsfokuserat sätt. Det är också viktigt att du samarbetar på ett prestigelöst sätt med övrig personal i elevhälsoteamet samt övrig personal på skolan. Du får gärna ha erfarenhet av lågaffektivt bemötande.

Vi journalför i PMO och du bör ha vana vid detta eller liknande datajournalsystem.
 

Låter detta intressant?

Du söker tjänsten genom att klicka på knappen ansök nedan. Vi tar ej emot ansökningar via post eller mail. Urval och intervjuer sker löpande så skicka gärna din ansökan till oss så snart som möjligt. Sista ansökningsdag är 2019-04-30. Tjänsten är en tillsvidareanställning på 20%, vi tillämpar 6 månaders provanställning. Läs mer och ansök på www.pysslingen.se.

 

Kontaktperson

Om du har frågor angående tjänsten är du välkommen att kontakta  Rektor Emma Enström, emma.enstrom@pysslingen.se
 

Välkommen med din ansökan

Vi undanber oss kontakt med annonsörer och bemanningsföretag i rekryteringen.

Pysslingen Skolor är en del av AcadeMedia, Nordens största utbildningsföretag. Vi är verksamma i hela utbildningskedjan; förskola, grundskola, gymnasium och vuxenutbildning.

Antal tjänster

1

Adress

Pysslingen Skolor, Box 213, 10124 Stockholm

Tillåt ansökningar via Eljesters webbsystem?

Nej

Detaljer


Antal tjänster: 1
Län/Ort:
Adress: Pysslingen Skolor, Box 213, 10124 Stockholm
Senaste dag: 2019-04-30
AMS-ID: 8200520

Flera detaljer finns på ams.se.

Eljester Jobb

Eljester Jobb är en del av Eljester AB, som ingår i företagsgruppen Resultatfabriken. Läs mer om Eljester

Integritet och cookies | Användarvillkor

Idéer och förslag?

Tycker du att vi ska hämta jobb från fler än Arbetsförmedlingen, eller har du andra förslag om hur vi kan bli bättre? Mejla jobb@eljester.se och berätta mer.