Skolsköterska 3 visningar

Den här jobbannonsen har hämtats från Arbetsförmedlingen.

Natursköna Arvidsjaur ligger mitt i landskapet Lappland ca. 90 mil norr om Stockholm och 11 mil söder om polcirkeln. Här är det nära till allt, både inom kommunen och ut i världen. Med ett brett utbud av fritidsaktiviteter och naturen inpå knuten är Arvidsjaur en plats där det är enkelt att trivas. Näringslivet kännetecknas av besöksnäring och handel, träförädling, biltestverksamheter och offentlig sektor.

Som skolsköterska vid Arvidsjaurs kommuns elevhälsa verkar du för att skapa en god miljö för elevers hälsa, lärande och utveckling. Ditt uppdrag är att arbeta hälsofrämjande och förebyggande i samverkan med rektorer, personal, elever och vårdnadshavare samt externa kontakter.
Tillsammans med ytterligare två skolsköterskor och en skolläkare (på konsultbasis) är du ansvarig för elevhälsans medicinska insats och direkt eller indirekt arbetar du även mot enskilda elever för att stödja dem i deras utveckling. Här kommer ditt huvudansvar att vara elever i åk 7-9.

Arbetsuppgifter:

? Främjande och förebyggande hälsoarbete- att vara en tydlig aktör i det hälsopreventiva arbetet riktat till barn och ungdomar

  • Genomföra, dokumentera och följa upp hälsosamtal med barn i olika åldrar
  • Utföra enklare sjukvårdsinsatser
  • Dokumentera i journalsystemen PMO och nationella vaccinationsregistret Svevac
  • Genomföra vaccinationer enligt nationella vaccinationsprogrammet
  • Organisera skolläkarmottagning

? På sikt kan tjänsten komma att innehålla ett MLA- uppdrag och eller administratörs roll i journalsystemet PMO

Kvalifikationer:
Du är legitimerad sjuksköterska med specialistutbildning till distriktssköterska, barnsjuksköterska, skolsköterska eller annan likvärdig utbildning.

Meriterande är om du har erfarenhet av arbete inom skolhälsovård, samt har ett stort intresse för hälsofrämjande och förebyggande insatser hos barn och unga.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet där samarbete och initiativförmåga är viktiga egenskaper liksom ett genuint intresse för barn och ungdomar.

Enligt lag (2000:873) ska den som anställs inom förskola eller skola, visa utdrag ur polisregistret. Beställ det gärna samtidigt som du söker tjänsten, så att du kan uppvisa det vid eventuell anställningsintervju.

Provanställning kan komma att tillämpas max 6 månader.
Tillträdesdag, så snart som möjligt.

Upplysningar lämnas av Joachim Bergström, elevhälsochef 072-237 37 96 eller Stefan Millgård, skolchef, 072-243 01 70. Du kan också kontakta Elin Bergström, den skolsköterska som innehar tjänsten idag, 070- 598 88 19.

Lokal facklig företrädare saknas för Vårdförbundet, kontakta istället Vårdförbundet, erika.helin@vardforbundet.se Vårdförbundet Direkt 0771-420 420.

Antal tjänster

1

Adress

Arvidsjaurs kommun, Elevhälsan, 93381 ARVIDSJAUR

Tillåt ansökningar via Eljesters webbsystem?

Nej

Detaljer


Antal tjänster: 1
Län/Ort:
Adress: Arvidsjaurs kommun, Elevhälsan, 93381 ARVIDSJAUR
Senaste dag: 2019-01-25
AMS-ID: 8099279

Flera detaljer finns på ams.se.

Eljester Jobb

Eljester Jobb är en del av Eljester AB, som ingår i företagsgruppen Resultatfabriken. Läs mer om Eljester

Integritet och cookies | Användarvillkor

Idéer och förslag?

Tycker du att vi ska hämta jobb från fler än Arbetsförmedlingen, eller har du andra förslag om hur vi kan bli bättre? Mejla jobb@eljester.se och berätta mer.