Socionom / Socialkonsulent Luleå 10 visningar

Den här jobbannonsen har hämtats från Arbetsförmedlingen.

Arbetsförmedlingen är Sveriges största förmedlare av arbeten. Varje år sammanför vi på olika sätt tusentals arbetssökande med arbetsgivare som behöver nya medarbetare. Vi har den samlade kunskapen om arbetsmarknaden, branscher och yrken. Som medarbetare hos oss får du, tillsammans med våra ca 14 000 kreativa och professionella medarbetare, vara med och bidra till att öka sysselsättningen och en välfungerande arbetsmarknad. Nu har vi inlett ett viktigt förnyelsearbete mot en modernare myndighet. Är du rätt person att hjälpa oss nå dit vi vill?

Nu söker vi dig som vill börja arbeta i våra specialistteam inom arbetslivsinriktad rehabilitering. Du får ett arbete som är omväxlande och självständigt med fokus på att se möjligheter och kompetenser!

Vi arbetar med vägledande, utredande och arbetsförberedande insatser och vi finns över hela landet. I våra team finns psykologer, arbetsterapeuter, fysioterapeuter/sjukgymnaster och socionomer/socialkonsulenter där vi hjälps åt för att bidra till att arbetssökandes och arbetsgivares behov tillgodoses. Våra insatser sker i nära samarbete med arbetsförmedlare.

Din placeringsort blir i Luleå men det kan förekomma arbete på andra orter i länet. Vi är idag tre socialkonsulenter i Norrbotten på orterna Luleå, Kalix och Kiruna.

ArbetsuppgifterI rollen arbetar du med samtal och utredningsinsatser för att bedöma och klargöra arbetssökandes förutsättningar för arbete. Du bidrar till att klargöra om och hur nuvarande livssituation kan påverka arbetsförmåga och kan stödja och motivera arbetssökande i att hantera de situationer som påverkar förutsättningar för arbete.

Du ger stöd och råd i sociala och socialrättsliga frågor till arbetssökande, arbetsgivare och arbetsförmedlare. Du är aktiv i samarbeten med kollegor och söker möjligheter i olika situationer. Dokumentation utgör ett viktigt och återkommande inslag. Att initiera, samverka och samordna insatser med externa aktörer och myndigheter ingår i uppdraget.

Kvalifikationer


Socionomexamen (180 högskolepoäng)

Det är meriterande om du har


erfarenhet av arbete som socionom


erfarenhet av socialt utredningsarbete, arbetslivsinriktad rehabilitering


erfarenhet av myndighetssamverkan


goda kunskaper om förvaltnings- och socialtjänstlagen


god kunskap om olika myndigheters ansvarsområden (t.ex Försäkringskassan, Kriminalvården, Socialtjänsten)


goda kunskaper om missbruk, beroendeproblematik och sociala svårigheter i förhållande till arbetsliv


kunskap om arbetsmarknadens olika delar, villkor och krav


kunskap om mångfaldsfrågor

Vi söker dig som är lösningsorienterad, initiativrik samt mål och resultatinriktad. Du har god samarbetsförmåga och är kommunikativ, serviceinriktad och strukturerad. Vi ser gärna att du trivs med att komma med förslag till utveckling av verksamheten. Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Övrigt

Anställningen är på heltid och tidsbegränsad ett år med eventuell möjlighet till förlängning alternativt övergår i tillsvidareanställning. Tillträde enligt överenskommelse. B-körkort är ett krav då resor i tjänsten är vanligt förekommande.

Du får intern grundutbildning, möjlighet till kompetensutveckling, friskvård, flexibel arbetstid, bra semestervillkor samt andra förmåner. Läs gärna mer om vårt uppdrag på arbetsformedlingen.se

Arbetsförmedlingen erbjuder en attraktiv arbetsplats som utmärks av strävan att vara fri från diskriminering och ge lika möjligheter för alla. Vi välkomnar alla sökande oavsett kön, könsöverskridande identitet eller uttryck, etnicitet, religion, funktionsnedsättning, sexuell läggning och ålder.

Ansökan Välkommen med din ansöka märkt med Diarie nr Af-2018/0012 9416 senast den 28 mars. Preliminära intervjudagar är planerade till den 5 eller 6 april. Bifoga personligt brev där du beskriver varför du är intresserad av arbetet, CV samt intyg som styrker din socionomexamen.

Antal tjänster

1

Adress

Arbetsförmedlingen, Box 923 971 28 Luleå, 97128 Luleå

Tillåt ansökningar via Eljesters webbsystem?

Nej

Detaljer


Antal tjänster: 1
Län/Ort:
Adress: Arbetsförmedlingen, Box 923 971 28 Luleå, 97128 Luleå
Senaste dag: 2018-03-28
AMS-ID: 7620213

Flera detaljer finns på ams.se.

Eljester Jobb

Eljester Jobb är en del av Eljester AB, som ingår i företagsgruppen Resultatfabriken. Läs mer om Eljester

Integritet och cookies | Användarvillkor

Idéer och förslag?

Tycker du att vi ska hämta jobb från fler än Arbetsförmedlingen, eller har du andra förslag om hur vi kan bli bättre? Mejla jobb@eljester.se och berätta mer.