Språkstödjare i samiska till Puoltikasvaara skola och förskola 5 visningar

Den här jobbannonsen har hämtats från Arbetsförmedlingen.

En arktisk småstad i världsklass.
Gnistrande vinter, ljusa sommarnätter, tio minuter till allt. Gällivare ligger vackert inbäddat i ett enastående landskap 10 mil norr om polcirkeln. I kommunen bor 18 000 människor med närhet till arbete, service och natur. Här finns länsdelssjukhus, väl utbyggd barnomsorg, bra skolor, ett rikt föreningsliv och varierat kulturutbud. Vildmarken ger stora möjligheter till fritid och upplevelser utöver det vanliga, året runt. Från norrbottenskusten till Gällivare tar det ett par timmar med tåg eller bil och lite drygt det från Stockholm med dagliga flygförbindelser.
Här finns en differentierad företagsamhet med gruvnäring av världsklass som huvudsaklig basnäring. Just nu bygger vi nya Gällivare i takt med att områden i Malmberget avvecklas. Tidernas största samhällsomvandling till följd av gruvnäringens fortsatta expansion. 250 000 nya kvadratmeter av bostäder, kommunala verksamheter och kommersiella lokaler ska byggas under de närmaste 15 åren.

Verksamhetsbeskrivning

I Puoltikasvaara finns en skola med Lillsjöns förskola, förskoleklass, fritidshem och grundskola 1-6. Den ligger på landsbygden i Gällivare kommun och har ca 30 elever från Suotojärvibygden samt 14 förskolebarn. Skolan ligger vackert vid sjön Suotojärvi och har nära tillgång till stora naturområden som används i barnens och elevernas alla aktiviteter. Vår vision är ?För en framtid där allt är möjligt!? och verksamheten präglas av samverkan, elevinflytande och kollegialt lärande.

Vi söker en språkstödjare inom något av de samiska språken som kan komplettera ordinarie undervisning i skola och förskola med kunskaper i minoritetsspråket samiska. Gällivare kommun är förvaltningsområde för minoritetsspråken finska, samiska och meänkieli och vi har elever och barn med rätt till undervisning i minoritetsspråken.

Arbetsuppgifter

Du blir anställd på deltid som språkstödjare, tidsbegränsat terminsvis. Du ansvarar för språkstöd och modersmålsundervisning i samiska på förskolan, i förskoleklass, i grundskolan samt på fritidshemmet i samarbete med övriga lärare, förskollärare och barnskötare.

Vi söker dig som har ett närvarande och lyhört förhållningssätt gentemot elevers och barns olika behov, är en tydlig ledare samt har god samarbetsförmåga. Du är självständig, ansvarstagande och har lätt för att ta egna initiativ. Vi utvecklar vårt arbete genom pedagogiska samtal och kollegialt lärande och ser det som en styrka att kunna hjälpa varandra för att våga vara nyfikna inför nya sätt att arbeta.

Kvalifikationer

Flytande tal och skrift i samiska språket.

Arbetstid/Varaktighet
Ca 20 %, tidsbegränsat terminsvis.

Tillträde

Snarast. Under förutsättning att erforderliga beslut fattas.

Fackliga företrädare

Lärarförbundet 0970-818 383
Lärarnas Riksförbund 0970-818 382
Fackförbund Kommunal 010-4429919

Ansökan

Vi tar endast emot ansökan via: www.hrsupporten.se/gellivare.php
Till din ansökan vill vi ha med en CV. Vid anmodan lämnas originalhandlingar.

Vi har valt våra rekryteringskanaler och önskar ingen rekryteringshjälp.

Antal tjänster

1

Adress

Gällivare kommun, Tingshusgatan 8-10, 98281 GÄLLIVARE

Tillåt ansökningar via Eljesters webbsystem?

Nej

Detaljer


Antal tjänster: 1
Län/Ort:
Adress: Gällivare kommun, Tingshusgatan 8-10, 98281 GÄLLIVARE
Senaste dag: 2018-03-30
AMS-ID: 7619686

Flera detaljer finns på ams.se.

Eljester Jobb

Eljester Jobb är en del av Eljester AB, som ingår i företagsgruppen Resultatfabriken. Läs mer om Eljester

Integritet och cookies | Användarvillkor

Idéer och förslag?

Tycker du att vi ska hämta jobb från fler än Arbetsförmedlingen, eller har du andra förslag om hur vi kan bli bättre? Mejla jobb@eljester.se och berätta mer.