Stödpedagoger, tillsvidare 6 visningar

Den här jobbannonsen har hämtats från Arbetsförmedlingen.

Arjeplog Sveriges största fjällnära skärgård.

Bara tre timmar från Stockholm beläget vid Hornavan i Lappland ligger Arjeplog, en kommun med cirka 2 900 invånare. Här lever vi ett praktiskt enkelt liv med närhet till jobb, service och affärer. Vår förskola och skola håller hög klass och en vild natur med 8 727 sjöar erbjuder ett friluftsliv som aldrig är mer än några få steg bort. Kommunen har en internationell prägel, en välkomnande befolkning och ljus från snö, midnattssol och norrsken. Som arbetsgivare erbjuder kommunen dig, förutom trevligt arbetslag, kostnadsfri tillgång till sim- och motionshall samt en timmes friskvård per vecka på arbetstid. Arjeplog/Àrjepluovve är en samisk förvaltningskommun. Därför välkomnar vi sökande med kunskaper i samiska språket och kulturen.
Läs mer på vår hemsida: www.arjeplog.se

Arjeplogs kommun söker ett antal Stödpedagoger till vårt nya LSS boende

Arjeplogs kommun bygger just nu en ny bostad med särskild service för fem vuxna som beräknas stå klart i november. Därför söker vi nu ett antal stödpedagoger. Du kommer ingå ett team på 6-7 personer. Boendet tillhör avdelningen för vård- och omsorg.

Vill du vara med på vår resa?

Arbetsbeskrivning

Arbetet som stödpedagog innebär att ge stöd till personer med psykiska och fysiska funktionsnedsättningar inom boendet.
Stödet läggs upp utifrån gemensam planering där omsorgstagaren styr sina målsättningar och arbetet ska leda till ett så självständigt liv som möjligt.
Omsorgstagarna ska kunna känna sig trygga och vara delaktiga i sin vardag. Händelser, kommunikation och miljö ska göras meningsfull, begriplig och hanterbar. Du ska stödja och motivera omsorgstagarna att utifrån deras individuella förutsättningar och förmågor vara så delaktiga och självständiga som möjligt.
Stödet innefattar alla vardagliga situationer, allt ifrån personlig hygien, måltider, städning, daglig verksamhet, sociala- och myndighetskontakter, fritidsaktiviteter till upprättande av genomförandeplaner.
Det är av stor vikt att värna om den enskildes delaktighet och inflytande.

Vi arbetar med ett pedagogiskt och salutogent förhållningssätt.

Dokumentation och uppföljning ingår i dina arbetsuppgifter. Du ska vid behov inventera och beställa förbrukningsvaror.

Är du den vi söker?

Kvalifikationer

Vi söker dig som är utbildad stödpedagog eller har annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du ska ha datorvana och bör ha erfarenhet av dokumentation.

Personliga egenskaper

Stor vikt kommer att läggs vid personlig lämplighet där flexibilitet, samarbetsförmåga och bemötande väger extra tungt.
Som person trivs du att jobba med människor och är empatisk ,du kan sätta dig in andra människors situation och motiveras av att stödja och leda människor till förändring.

Du ska vara kreativ, ansvarsfull och lyhörd. Med en förmåga att sporra den enskilde att klara uppgifter på ett respektfullt sätt. Du är tålmodig och har förståelse för att förändring kan ta tid. Du kan ge anpassat stöd och omsorg utifrån individens behov av hjälp och stöd i det dagliga livet.

Arbetet ställer stora krav på att du har god samarbets- och samverkansförmåga, du är flexibel då arbetet innebär att du kommer att möta människor med olika egenskaper och behov, där du snabbt kan behöva anpassa och prioritera efter det behov som uppstår i verksamheten.

Du behöver vara lugn, uthållig och tydlig i ditt kroppsspråk och ha ett gott och respektfullt bemötande med ett salutogent förhållningssätt som innebär att du arbetar utifrån den enskildes förmågor och resurser. Arbetet kräver att du kan jobba både självständigt och i grupp.

Du respekterar den enskildes självbestämmande, integritet och rätt till privatliv.

Du talar och skriver svenska obehindrat.

Övrigt

Delar av arbetsmomenten kan utgöras av fysiskt tungt arbete som ex. lyft.

Schemalagd arbetstid där sovande jour ingår.

Vi eftersträvar en jämn könsfördelning och ser därför gärna manliga sökande

Arjeplogs kommun värdesätter ett gott arbetsklimat och för att trivas hos oss behöver du vara intresserad av och nyfiken på utveckling och förändring.

Tillträde: Enligt överenskommelse

Sysselsättningsgrad: Ange önskemål om sysselsättningsgrad

Provanställning kan komma att tillämpas

Vi undanbeder oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Antal tjänster

5

Adress

Arjeplogs kommun, Storgatan 20, 93881 ARJEPLOG

Tillåt ansökningar via Eljesters webbsystem?

Nej

Detaljer


Antal tjänster: 5
Län/Ort:
Adress: Arjeplogs kommun, Storgatan 20, 93881 ARJEPLOG
Senaste dag: 2018-09-02
AMS-ID: 7801489

Flera detaljer finns på ams.se.

Eljester Jobb

Eljester Jobb är en del av Eljester AB, som ingår i företagsgruppen Resultatfabriken. Läs mer om Eljester

Integritet och cookies | Användarvillkor

Idéer och förslag?

Tycker du att vi ska hämta jobb från fler än Arbetsförmedlingen, eller har du andra förslag om hur vi kan bli bättre? Mejla jobb@eljester.se och berätta mer.