Trafikinformatör (TL) 1 visningar

Den här jobbannonsen har hämtats från Arbetsförmedlingen.

Vill du arbeta som samhällsutvecklare i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige.

På Trafikledning jobbar vi i händelsernas centrum dygnet runt med tekniska system och många kontaktytor för att skapa ordning i trafiken. Vi leder och övervakar trafiken på 98 400 km statliga vägar och 12 000 km statliga järnvägar. Det är vår uppgift att bidra till att våra vägar är framkomliga, att tågen kommer i tid och att trafikinformationen är aktuell. På Trafikledning ger vi service dygnet runt, året om – för att skapa goda möjligheter för resenärer, trafikanter och godstransporter.

Trafikinformatör (TL)

Som trafikinformatör ansvarar du för att tågresenärerna får bra och tillförlitlig information om läget i tågtrafiken, till exempel spårändringar och förseningar. Du informerar tågresenärerna via plattformsskyltar, monitorer och webb. För att kunna göra det gäller det att du håller dig uppdaterad om läget i trafiken. Det gör du via datoriserade övervakningssystem och genom att ha ett gott samarbete med järnvägsföretag, trafikledare och Trafikinformationsledare i Gävle.

Du samlar in och sammanställer information om spårändringar, förseningar, fordonsproblem och kontaktledningsfel.
Arbetet som trafikinformatör är varierande beroende på om tågtrafiken flyter normalt eller om det är problem på grund av oväder, fel i växlar, signaler eller andra fel som kan uppst
Arbetet som trafikinformatör innebär skiftgång och helgarbete, alla dagar året om.

Vi söker dig som

– har en avslutad gymnasieutbildning
– har goda datorkunskaper och kan uttrycka dig väl i tal och skrift i det svenska språket.
– att du är noggrann, flexibel, har hög stresstålighet när det krävs men även ett engagemang och driv vid lägre belastning. Du har god samarbetsförmåga både med kollegor och andra yrkeskategorier samt är kund- och serviceinriktad.

Det är meriterande om du

– har erfarenhet av arbete med information inom kollektivtrafik eller järnväg och har erfarenhet från skiftgående operativa funktioner från andra transportslag
– eftergymnasial utbildning inom information samt kan uttrycka dig väl i tal och skrift på engelska

Antal tjänster

1

Adress

Trafikverket, Röda vägen, 78189 Borlänge

Tillåt ansökningar via Eljesters webbsystem?

Nej

Detaljer


Antal tjänster: 1
Län/Ort:
Adress: Trafikverket, Röda vägen, 78189 Borlänge
Senaste dag: 2018-08-12
AMS-ID: 7766910

Flera detaljer finns på ams.se.

Eljester Jobb

Eljester Jobb är en del av Eljester AB, som ingår i företagsgruppen Resultatfabriken. Läs mer om Eljester

Integritet och cookies | Användarvillkor

Idéer och förslag?

Tycker du att vi ska hämta jobb från fler än Arbetsförmedlingen, eller har du andra förslag om hur vi kan bli bättre? Mejla jobb@eljester.se och berätta mer.