Tullverket söker lösningsarkitekter 5 visningar

Den här jobbannonsen har hämtats från Arbetsförmedlingen.

Tullverket är en statlig myndighet som kontrollerar flödet av varor in och ut ur Sverige, bidrar till ett säkert samhälle och konkurrensneutral handel. Vi förenklar den legala handeln och förhindrar den illegala genom att erbjuda smidiga tullrutiner för utrikeshandeln, en enkel gränspassage för resande och ett effektivt gränsskydd. Vårt uppdrag kommer från Sveriges riksdag och regering. Tullverket grundades 1636 och har i dag cirka 2 000 anställda. Generaltulldirektör är Therese Mattsson.

Tullverkets IT-avdelning är lokaliserad till Luleå och består idag av ca 180 medarbetare. Avdelningen utgör ett stöd för hela Tullverket och levererar olika typer av tjänster inom olika områden till Tullverkets kärnverksamhet och övriga avdelningar. IT-avdelningen ansvarar för Tullverkets IT-produktion och IT-utveckling samt för den kort- och långsiktiga planeringen av verksamheten ur ett IT-perspektiv. 

Huvudsakliga arbetsuppgifter: 

Som lösningsarkitekt arbetar du med design av IT-lösningar i nära samarbete med tullverksamheten. Arbetet bedrivs oftast i projektform där du är en central del i teamet, vilket innefattar att leda, coacha och koordinera aktiviteter som leder till att vi levererar rätt IT-stöd till Tullverket. 

Du sätter produkten i fokus, dvs den lösning ditt team arbetar med där du är ansvarig för den övergripande arkitekturen. Arbetet innefattar att välja rätt arkitektur-/designmönster för givet IT-stöd, att kommunicera lösningen för olika intressenter, att vara ett viktigt stöd och fatta dagliga beslut som krävs inom teamet, samt att ta fram de arkitekturella artefakter som möjliggör att vår produkt fungerar under alla faser i dess livscykel. 

Lösningsarkitektens ansvarsområde är både det aktuella projektets framgång men också att se till att de övergripande strategierna följs samt att lösningen blir förvaltningsbar. Detta kan komma att göras i en egen domän eller tillsammans med andra lösningsarkitekter. Du kommer att ingå i ett nätverk av arkitekter. 

Du har god kompetens om de aktuella utvecklingsplattformarna där JavaEE, Linux och Oracle dominerar för nyutveckling, likväl som att du förväntas att omvärldsbevaka och ta till dig det som händer i branschen.

I ditt uppdrag ingår också att, vid behov, implementera de lösningar som är framtagna inom teamet. 

Vi söker dig som har: 

akademisk utbildning inom IT
god ledarskapsförmåga
erfarenhet av arkitekturellt arbete inom objektorienterad systemutveckling
erfarenhet av vedertagna designmönster, kunskaper i modellering och förmåga att på ett begripligt sätt visualisera ett IT-stöds systemarkitektur
goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift.
Meriterande om du har:

dokumenterad erfarenhet av systemutveckling inom JAVA/EE
erfarenhet av att driva arkitekturella frågor i ett större sammanhang
erfarenhet av agil systemutveckling
erfarenhet av integration och integrationsplattformar.  

Personliga egenskaper

Vi söker dig som har förmågan att leda utvecklings- och förvaltningsarbete i ett team. Du är mål och resultatinriktad, har förmågan att prioritera, har analytisk förmåga, är drivande, prestigelös och ser möjligheter. Som person är du kommunikativ, en social lagspelare med ödmjukhet och respektfullhet som viktiga personlighetsdrag. Du når resultat genom att samarbeta, motivera och engagera teamet. 

För dig är Tullverkets värdegrund; Helhetssyn, Nytänkande, Ansvarstagande, något helt naturligt. 

Vi erbjuder ett spännande, utmanande och stimulerande arbete med goda utvecklingsmöjligheter. 

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet! 

Övrigt

Referensnummer: PER 2018-318. 

Placeringsort: Luleå. 

Visst resande förekommer i begränsad omfattning, i huvudsak inrikes. 

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Innan beslut om anställning fattas kommer du att få genomgå drogtest. Tullverket kommer också att begära ett utdrag från Polisens brotts- och belastningsregister.

Tullverket värdesätter de kvaliteter som en jämn könsfördelning och etnisk mångfald tillför.

För mer information och ansökan

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att ringa Maria Lockman, tel. 0920-25 97 42 eller Paul Johansson, tel. 0920-25 96 80. För frågor om rekryteringsprocessen går det bra att ringa Tullverkets PA-support, tel. 060-67 25 85. 

Fackliga företrädare är för OFR-P/TULL-KUST, Anders Nilsson tel. 0920-25 96 31 och för Saco-S, Ann-Louise Travehed, 0920-25 96 65. 

Din ansökan ska ha inkommit till Tullverket senast den 1:a maj 2018 . Du ansöker via det elektroniska ansökningsformuläret här nedan.

Antal tjänster

1

Adress

Tullverket, -, 11298 Stockholm

Tillåt ansökningar via Eljesters webbsystem?

Nej

Detaljer


Antal tjänster: 1
Län/Ort:
Adress: Tullverket, -, 11298 Stockholm
Senaste dag: 2018-05-01
AMS-ID: 7667293

Flera detaljer finns på ams.se.

Eljester Jobb

Eljester Jobb är en del av Eljester AB, som ingår i företagsgruppen Resultatfabriken. Läs mer om Eljester

Integritet och cookies | Användarvillkor

Idéer och förslag?

Tycker du att vi ska hämta jobb från fler än Arbetsförmedlingen, eller har du andra förslag om hur vi kan bli bättre? Mejla jobb@eljester.se och berätta mer.