Verksamhetsutvecklare IT 4 visningar

Den här jobbannonsen har hämtats från Arbetsförmedlingen.

Luleå förenar storstadens utbud med småstadens närhet. En hållbar kuststad i ständig utveckling med nytänkande näringsliv, universitet med forskning i världsklass, positivt samarbetsklimat och en naturnära livsmiljö som ger det bästa av alla årstider.

Vill du vara delaktig i Luleå kommuns digitaliseringsresa?

Luleå är inne i en spännande utveckling och tillväxt, kommunen planerar för 10 000 nya Luleåbor. Befolkningskurvan pekar stadigt uppåt och just nu är vi ungefär 77 300 invånare.

Luleå kommuns organisation består av över 300 yrkesroller och fler än 6 600 anställda. Vi behöver kontinuerligt rekrytera engagerade och duktiga medarbetare, och nu finns chansen att bli delaktig i Luleå kommuns digitaliseringsresa!

Digitalisering är en viktig del av kommunens utveckling och tillväxt. Luleå satsar expansivt på digitaliseringen där fokus är att skapa värde för medborgare, anställda och kommunens verksamhet. Genom ett innovativt synsätt och nytänkande skapar vi nya förutsättningar för kommunens utveckling.

Avdelningen för Digital utveckling är enhet inom kommunledningsförvaltningens IT-kontor. Avdelningens huvuduppgift är att stödja och samverka med förvaltningar och bolag i deras digitaliseringsarbete, d v s verksamhetsutveckling med stöd av moderna arbetssätt och IT-lösningar för såväl medarbetare som medborgare och näringsliv.

Visionen är att Luleå kommun ska uppfattas som en av de bästa kommunerna på att använda ny teknik och IT på ett kostnadseffektivt sätt, där IT är ett strategiskt verktyg för att förverkliga kommunens övergripande vision och framtidsbild. För att möta medborgarnas, näringslivet och våra egna verksamheters ökade behov av digitalisering och IT-relaterad verksamhetsutveckling förstärker vi med en Verksamhetsutvecklare IT.

Läs mer om IT-kontoret på www.lulea.se

Varmt välkommen med din ansökan!

ARBETSUPPGIFTER

Arbetsuppgifter kommer att handla om exempelvis, kravfångst, projektledning, analys- och förstudiearbete, upphandling, processtöd, metodik etc. Arbete som ofta utförs inom rollen som Business Analyst eller Business Relationship Manager (BRM).

Som medarbetare på Digital utveckling har du möjlighet att jobba i ett av kommunens mest innovativa områden. Du kommer att ingå i ett team med andra Verksamhetsutvecklare IT och vara länken mellan verksamheten och IT i utvecklingsfrågor och insatser.

KVALIFIKATIONER

Vi söker dig som har högskoleexamen inom systemvetenskap eller motsvarande, eller har motsvarande kunskaper förvärvade på annat sätt, och som:

• Har förmåga att beskriva och analysera verksamheter ur ett helhetsperspektiv, och som har metoder, kunskap och erfarenhet av att arbeta med såväl kortsiktiga som långsiktiga krav på processer och IT. Det är en merit om du är certifierad verksamhetsarkitekt eller har dokumenterad erfarenhet av att arbeta som verksamhetsarkitekt.

• Har dokumenterad erfarenhet av projektledning, och självständigt kan leda utvecklingsprojekt. Din erfarenhet av projektledning, att genomföra analyser samt att leda förstudiearbeten gör att du kan arbeta med IT-utvecklingsprojekt inom många områden. Det är meriterande om du har erfarenhet från att genomföra nyttovärderingar.

• Har förmågan att möta och föra en positiv dialog med olika typer av verksamheter och människor som leder till goda resultat.

• Behärskar engelska i tal och skrift.

• Arbetar idag med, eller har erfarenhet av, verksamhetsutveckling med hjälp av IT för olika typer av verksamheter.

Som person är du drivande, kan arbeta självständigt och har en kommunikativ och pedagogisk förmåga. Du har ett pragmatiskt synsätt och deltar i arbetet med att genomföra de insatser som behövs. Du är social och har lätt att bygga nätverk eftersom du kommer att samverka med framförallt medarbetare från de olika förvaltningarna inom Luleå kommun och andra intressenter.

ÖVRIGT

Vi erbjuder en trivsam arbetsmiljö, stimulerande arbetsuppgifter och tillämpar rökfri arbetstid. För att arbeta hos oss ska du dela Luleå kommuns gemensamma värdegrund där Engagemang, Ansvarstagande och Kompetens är ledorden.

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka, vi välkomnar medarbetare med olika bakgrund och arbetar för att våra arbetsplatser ska vara tillgängliga för alla. Luleå kommun ser heltid som en rättighet deltid som en möjlighet. Det är meriterande om du har kunskaper i finska, samiska och/eller meänkieli eftersom dessa nationella minoritetsspråk är vanligt i våra verksamheter.

Vi undanber oss alla erbjudanden om jobbannonsering och rekryteringshjälp, Luleå kommun har ett kommunövergripande förhållningssätt och har avtal som samordnas av personalkontoret.

Tips!
Följ oss på Facebook – Jobba i Luleå kommun
Alla våra lediga jobb finns på lulea.se/ledigajobb

Antal tjänster

1

Adress

Luleå kommun, IT-kontor, Rådstugatan 11, 97185 Luleå, 97185 LULEÅ

Tillåt ansökningar via Eljesters webbsystem?

Nej

Detaljer


Antal tjänster: 1
Län/Ort:
Adress: Luleå kommun, IT-kontor, Rådstugatan 11, 97185 Luleå, 97185 LULEÅ
Senaste dag: 2018-09-02
AMS-ID: 7803982

Flera detaljer finns på ams.se.

Eljester Jobb

Eljester Jobb är en del av Eljester AB, som ingår i företagsgruppen Resultatfabriken. Läs mer om Eljester

Integritet och cookies | Användarvillkor

Idéer och förslag?

Tycker du att vi ska hämta jobb från fler än Arbetsförmedlingen, eller har du andra förslag om hur vi kan bli bättre? Mejla jobb@eljester.se och berätta mer.