Vikarierande universitetsadjunkt i ämnet arbetsvetenskap 1 visningar

Den här jobbannonsen har hämtats från Arbetsförmedlingen.

Människa och teknik är en del av Institutionen för ekonomi, teknik och samhälle vid Luleå tekniska universitet. Människa och teknik har ca 60 anställda som bedriver forskning och utbildning inom både teknisk och filosofisk fakultet. Avdelningen Människa och teknik är organiserad i fyra forskningsämnen: Arbetsvetenskap, Teknisk psykologi, Industriell design och Produktinnovation. Till Arbetsvetenskap söker vi nu en vikarierande universitetsadjunkt med inriktning sociologi.

Arbetsvetenskap har ungefär 20 anställda. Våra lärare undervisar på ingenjörsprogrammen inom Teknisk design, Sociologiprogrammet, Psykologiprogrammet, mastersprogrammet Human Resource Management samt på lärarutbildningarna. Därutöver erbjuder vi ett antal fristående kurser samt uppdragsutbildningar.

Forskningen och forskarutbildningen inom Arbetsvetenskap är tvärvetenskaplig med nära samarbete mellan ingenjörer och sociologer. Forskningen behandlar verksamhet i tillverkande företag, tjänsteföretag och andra organisationer och aktörer inom privat, offentlig och ideell sektor. Forskningen är behovsmotiverad och bedrivs ofta tillsammans med aktörer i det omgivande samhället. Vi har för närvarande projekt i samverkan med gruv-, bygg- och verkstadsindustri och med hälso- och sjukvård, gymnasieskola och yrkesutbildning.

Ämnesbeskrivning

Arbetsvetenskap omfattar forskning om arbetsmiljö, teknik, produktionssystem, organisation, miljö och/eller samhälleliga processer utifrån människors förutsättningar och behov för att skapa säkra och attraktiva arbeten och socialt hållbar utveckling i arbetsliv och samhälle.

Arbetsuppgifter

Som universitetsadjunkt kommer dina arbetsuppgifter främst att bestå av undervisning i ett flertal kurser på Sociologiprogrammet.

Kvalifikationer

Vi ser helst att du har erfarenhet av undervisning inom sociologi på högskole- eller universitetsnivå. Den vikarierande universitetsadjunkten behöver snabbt kunna sätta sig in och komma igång med undervisningen.

Information

För ytterligare information är du välkommen att kontakta professor Lena Abrahamsson,tel 0920-49 21 07, lena.abrahamsson@ltu.se eller avdelningschef Jörgen Normark, tel 0920 – 49 14 80, jorgen.normark@ltu.se.

Fackliga företrädare: SACO-S Daina Dagis, 0920-49 3880 daina.dagis@ltu.se och OFR-S Lars Frisk, 0920-49 1792 lars.frisk@ltu.se

Tjänsten är ett heltidsvikariat på sex månader med möjlighet till förlängning. Tillsättning enl överenskommelse. Tjänsteort Luleå.

Luleå tekniska universitet arbetar aktivt med jämställdhet och mångfald som bidrar till en kreativ studie- och arbetsmiljö. Universitetets värdegrunder bygger på respekt, öppenhet, samarbete, tillit och ansvar.

Ansökan

Vi ser helst att du söker befattningen via ansökningsknappen nedan där du bifogar personligt brev samt CV/meritförteckning och examensbevis. Var vänlig och märk din ansökan med referensnumret nedan.

Referensnummer: 1850-2018

Sista ansökningsdag: 3 juli 2018

Antal tjänster

1

Adress

Luleå tekniska universitet, Luleå tekniska universitet, 97187 Luleå

Tillåt ansökningar via Eljesters webbsystem?

Nej

Detaljer


Antal tjänster: 1
Län/Ort:
Adress: Luleå tekniska universitet, Luleå tekniska universitet, 97187 Luleå
Senaste dag: 2018-07-03
AMS-ID: 7766370

Flera detaljer finns på ams.se.

Eljester Jobb

Eljester Jobb är en del av Eljester AB, som ingår i företagsgruppen Resultatfabriken. Läs mer om Eljester

Integritet och cookies | Användarvillkor

Idéer och förslag?

Tycker du att vi ska hämta jobb från fler än Arbetsförmedlingen, eller har du andra förslag om hur vi kan bli bättre? Mejla jobb@eljester.se och berätta mer.